Renault Megane RS Ultime marchează sfârșitul hot hatch-ului francez. Ediția limitată va fi produsă în doar 1976 de exemplare

Autor: Ionuț Vîlciu 11 ian. 2023 Știri auto

Renault a dezvăluit versiunea finală a lui Megane RS. Mașina are la bază versiunea Trophy a hot hatch-ului și va fi vândută în doar 1976 de exemplare.

Se anunță finalul de carieră pentru Renault Megane RS, iar debutul modelului va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, pe 13 ianuarie 2023. Versiunea Ultime va ultimul Megane RS care va fi produs, dar și ultimul model care va purta sigla Renault Sport. De acum, Alpine se va ocupa de modelele sportive.

Așa cum spuneam, ediția finală are la bază Megane RS Trophy. Mașina vine aripi mai late atât în față, cât și în spate. În față, mașina a fost lățită cu șase centimetri și cu 4,5 centimetri în partea din spate. Aspectul agresiv este conferit și de fantele laterale, parte a kitului de caroserie specific modelului RS. Mașina dispune și de o grafică specială aplicată, iar clienții pot alege din patru nuanțe pentru caroserie.

Ultimul Renault Megane RS este pachetul complet

Sub capota lui Renault Megane RS este un motor de 1,8 litri, turbo, care produce 300 CP și 420 Nm. Acesta este legat la o cutie automată EDC cu dublu ambreiaj, având și un diferențial mecanic Torsen. De asemenea, mașina este echipată și cu direcția integrală 4Control. Europa va primi doar varianta cu transmisie automată. O cutie manuală cu șase rapoarte va fi disponibilă pe celelalte piețe.

Megane RS Ultime accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5,7 secunde. Orice mașină puternică are nevoie de frâne pe măsură. Astfel, mașina este echipată cu frâne Brembo. Acestea se află în spatele jantelor de 19 inch îmbrăcate cu anvelope semi-slick Bridgestone Potenza S007.

La interior, Megane RS ultime primește scaune Recaro îmbrăcate în alcantara și fiecare exemplar va avea o plăcuță montată în zona schimbătorului de viteze. Această placă este semnată de pilotul Laurent Hurgon, cel care a ajutat la dezvoltarea mașinii și care a stabilit recordurile pe Nurburgring, Suzuka sau Spa-Francorchamps.

Mașina primește ecranul de navigație de 9,3 inch cu sistem audio Bose, tablou de bord digital de 10 inch, R.S. pilot automat adaptiv și camere 360. Singurele opțiuni pe care le pot selecta clienții sunt head-up display-ul, trapa sau o husă specială pentru mașină.

Renault declară că producția lui Megane RS Ultime va fi limitată la doar 1976 de unități, reprezentând anul înființării divizie Renault Sport.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide