Renault pregătește un înlocuitor pentru Duster. Ce planuri au francezii pentru noul model?

Autor: Ionuț Vîlciu 07 dec. 2023 Știri auto

Renault a anunțat o investiție majoră, ce se ridică la 350 de milioane de euro, pentru piața din Brazilia. Marca franceză va produce acolo un nou SUV, care va înlocui modelul Duster.

Conform unor informații neoficiale, Renault plănuiește să înlocuiască SUV-ul Duster pe piețele din America de Sud cu un nou model, care va intra în producție începând cu anul viitor, relatează Profit.ro.

Cu ajutorul noi sale strategii globale, intitulată „International Game Plan 2027”, care a fost anunțată în luna noiembrie a acestui an, compania intenționează să lanseze noi modele dedicate pe piețele din afara Europei. Acest lucru ar putea marca dependența de modelele Dacia existente pe aceste piețe. După modelul Renault Kardian, mașină bazată pe Dacia Sandero Stepway, marca franceză urmează să lanseze un SUV de clasă C, despre care a spus că va fi „un SUV complet nou” ce va fi construit pe platforma CMF-B, regăsită și pe Kardian.

Pentru producția acestui nou model, Renault investește 350 de milioane de euro în complexul Ayrton Sena, din Parana, Brazilia. Ulterior, un al doilea SUV va fi lansat, acesta fiind, cel mai probabil, un produs derivat din viitoarea Dacia Bigster.

Renault demarează o nouă strategie globală

Ricardo Gondo, președintele Renault do Brasil, a declarat că investițiile totale ale companiei în Brazilia din ultimii trei ani se ridică la 850 milioane de euro. Neoficial, modelul anunțat de Renault este versiunea proprie a noii generații Dacia Duster, care va avea, cel mai probabil, un nume nou, așa cum Renault Sandero a fost redenumit în Kardian, care are echipamente mai sofisticate și posibil prețuri mai mari.

De asemenea, Renault a dezvăluit faptul că noul model va folosit un motor produs de noua companie Horse, care a preluat și uzina de motoare din complexul Ayrton Senna. Acolo, Renault tocmai a anunțat o investiție de 20 de milioane de dolari, pentru modernizarea liniei de producției de motoare hibrid.

Renault intenționează să renunțe la vânzarea de modele Dacia rebranduite pe piețele din afara Europei, o practică folosită în ultimele două decenii. De asemenea, pickup-ul Oroch va fi înlocuit cu un model nou, ce a fost prefigurat de conceptul Niagara, prezentat odată cu debutul lui Kardian. Conceptul are anumite elemente comune cu noua generație Dacia Duster, lansată oficial la finalul lunii noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide