Renault ia în calcul retragerea unor produse sau ieşirea de pe unele pieţe

Autor: Promotor 20 nov. 2019 Știri auto
Renault ia în calcul retragerea unor produse sau ieşirea de pe unele pieţe

Renault nu exclude retragerea unor produse sau ieşirea de pe unele pieţe, ca parte a procesului de revizuire a obiectivelor pe termen mediu.

„Vom evita dacă vom putea, dar va trebui să ne punem întrebarea…putem doar să ne menţinem aceeaşi strategie? Nu cred asta. Piaţa se schimbă, trebuie să ne adaptăm”, a declarat Clotilde Delbos la o conferinţă, informează Digi24.ro.

În octombrie Renault a făcut aluzie la o potenţială diminuare a dividendelor, după ce a redus perspectivele privind vânzările şi profiturile din cauza evoluţiilor de pe pieţele auto globale.

Producătorul auto francez se aşteaptă la o scădere a cererii pe plan global cu 4% anul acesta, faţă de un declin de 3% previzionat anterior. Renault i-a şocat pe investitori în octombrie când a emis un avertisment de profit şi a anunţat că anul acesta fluxul de numerar ar putea să nu fie pozitiv.

„Vom face o revizuire exactă a situaţiei noastre în ceea ce priveşte rezultatele financiare şi generarea fluxului de numerar la finalul anului. Apoi vom convoca Consiliul de Administraţie pentru a decide care va fi politica de dividende adecvată”, a afirmat directorul interimar Clotilde Delbos.

În următoarele luni, vor fi revizuite toate aspectele afacerii – inclusiv participarea Renault la Marele Premiu de Formula 1, a adăugat oficialul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide