Renault-ul după care toate Daciile tânjesc. Lecții de tuning auto din Turcia – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 ian. 2023 Știri auto

Unul dintre cele mai interesant exemple de tuning auto vine din Turcia. Un Renault 12 a primit modificări extensive, pe care Daciile din România ar fi invidioase.

Tuningul auto vine în diferite forme și gusturi. Depinde foarte tare de ceea ce îți dorești de la mașină. Unii vor să aibă o mașină care să arate impecabil, cu modificări simple, alții nu sunt îngrijorați de aspect, ci doar de performanțe. Oricum ar fi, pasionații auto vor găsi întotdeauna metode prin care să își personalizeze mașina.

Este cazul și mașinii despre care vorbim acum, un Renault 12 modificat în Turcia. După cum bine știm, Renault 12 s-a produs în mai multe țări, printre care și în România, sub numele de Dacia 1300 și derivatele acesteia. Din anul 1971 și până în 2000 a fost produs și în Turcia, fiind o mașină care a făcut parte din scena auto a acestei țări, iar unele exemplare au primit modificări diverse din partea pasionaților.

Cum arată un Renault 12 modificat în Turcia?

Mașina despre care vorbim apare în câteva clipuri postate pe contul de TikTok 1yusufarkn. Din câte putem vedea, mașina a fost revopsită într-o nuanță de galben metalizat, are folie de protecție cu tentă galbenă pe geamuri și diferite elemente cromate.

Pe lângă modificările aduse la nivelul caroseriei, mașina pare că are și un sistem de suspensie pneumatică, dat fiind faptul că în diferitele clipuri, garda la sol se schimbă, iar în portbagaj pare că există o butelie cu are comprimat pentru pernele de aer ale suspensiei. Jantele sunt în stil BBS, iar în partea frontală pare că mașina a primit faruri cu LED.

La interior, mașina a primit un sistem audio custom, scaune cu profil sportiv, probabil preluate de pe un model de Renault modern, un volan luat de pe noile modele Renault, iar în spatele acestuia se află un ecran digital, care înlocuiește ceasurile de bord clasice. În centul planșei de bord se află un ecran de mari dimensiuni, care probabil deservește drept sistem de infotainment pentru mașină.

Nu știm nimic despre motorul mașinii, dar din câte putem vedea, modificările aduse acestui Renault 12 sigur nu au fost ieftine.

VIDEO

@1yusufarkn 🔥🔫 #Yka #32at731 #07z2123 #fypシ ♬ orijinal ses – Cesur Doğan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: 1yusufarkn TikTok


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide