Revoluția electrică Alpine continuă. Francezii anunță șapte modele electrice noi până în 2030

Autor: Adrian Somai 26 iun. 2023 Știri auto

Francezii de la Alpine își îndreptă atenția din ce în ce mai puternic în direcția electrificării, un nou plan îndrăzneț în acest sens fiind anunțat recent. Mai exact, constructorul francez își propune să lanseze șapte modele noi cu propulsie electrică până în anul 2030. Totodată, despre cei de la Alpine mai știm și că vor intra în Campionatul Mondial de Anduranță începând cu anul viitor, cu prototipul A424_β. De asemenea, Alpine va intra începând cu anul 2027 și pe piața auto de peste Ocean, în Statele Unite.

Conducerea Alpine a făcut recent un anunț cu privire la strategia pe care o va avea în următorii ani, direcția aleasă fiind una cât se poate de clară la acest moment. Printre cele mai importante obiective anunțate de cei de la Alpine se referă la lansarea a nu mai puțin de șapte modele noi electrice până la finalul acestui deceniu. Foarte multe detalii despre aceste viitore modele nu cunoaștem încă, însă avem din partea francezilor o imagine teaser care le cuprinde pe toate.

Care sunt cele șapte modele Alpine pe care le așteptăm

Potrivit planificării actuale, în 2024 vom face cunoștință cu A290, o versiune sportivă a lui Renault 5 cu propulsie electrică. Un an mai tărziu, Alpine va aduce pe piață un crossover de segment C, iar în 2026 urmează să facem cunoștință cu înlocuitorul electric al lui A110. În cele din urmă, acest model va primi și o versiune roadster.

Spre sfârșitul deceniului vom face cunoștință, potrivit celor de la Motor1, și cu un model electric sport, cu patru locuri, ce ne va fi prezentat cu numele de cod A310. Apoi, în planurile francezilor de la Alpine se mai regăsesc și două modele de tip SUV, de segment D și E. Potrivit CEO-ului Alpine, cele două SUV-uri vor rivaliza direct modelelor Porsche Macan și Porsche Cayenne.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide