Salonul Auto de la Geneva a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv. Ce decizie au luat organizatorii?

Autor: Mihai Morcovescu 19 aug. 2022 Știri auto
Salonul Auto de la Geneva a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv. Ce decizie au luat organizatorii?

Salonul Auto de la Geneva (GIMS), programat pentru luna februarie 2023, a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv. Cu toate acestea, organizatorii au anunțat că show-ul automobilistic va avea loc anul viitor, însă acesta nu se va mai desfășura în Elveția.

Oficialii GIMS împreună cu Agenția de Turism din Qatar vor organiza un eveniment similar la Doha. Acesta va fi un eveniment auto cu un format unic pentru Orientul Mijlociu, care va fi organizat o dată la doi ani. Agenția de Turism din Qatar vrea să adune în cadrul expoziției majoritatea producătorilor din industria auto.

Salonul Auto de la Geneva va avea loc la Doha, în noiembrie 2023

Pandemia provocată de Covid-19 a dat peste cap o lume întreagă în 2020, iar industria auto nu a făcut excepție. Unul dintre cele mai importante saloane auto din lume, cel de la Geneva, a fost amânat. Astfel, au fost amânate atunci numeroase lansări de concepte și noi modele, iar producătorii au fost nevoiți să facă doar lansări în mediul online.

Organizatorii evenimentului helvet au fost obligați să amâne show-ul automobilistic în alte două rânduri. Astfel, salonul nu a putut fi organizat nici în 2021 și nici în 2022. Ultima ediție a avut loc în 2019.

După o pauză de patru ani, unul dintre cele mai așteptate evenimente din industria auto va avea loc anul viitor. Dar, acesta nu va avea loc ca până acum la Geneva, ci în capitala Qatarului, Doha. Decizia vine pe fondul preocupărilor de ordin economic, geopolitic și legate de pandemia de coronavirus.

„Riscurile au depășit oportunitățile”, a declarat Maurice Turrettini, președintele fundației care organizează GIMS. „Am făcut tot ceea ce ne-a stat în puteri pentru a găzdui GIMS 2023 la Geneva în februarie. Formatul dezvoltat și proiectul au fost foarte bine primite. Însă, din păcate, riscurile pe care ar fi trebuit să ni le asumăm au fost mult prea mari”, a mai adăugat oficialul elvețian.

Prin urmare, Salonul Auto de la Geneva se va desfășura exclusiv în Qatar în 2023. Inițial, trebuia să aibă loc două ediții ale GIMS 2023. Prima, între 14 și 19 februarie, la „Palexpo” din Geneva, iar cea de-a doua – în premieră mondială – în noiembrie, la Centrul de Expoziții și Convenții din Doha.

Sursa: Automotive News

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide