Rivalul Daciei Spring poate fi comandat în România. Prețurile pleacă de la 25.595 de euro

Autor: Mihai Morcovescu 06 feb. 2022 Știri auto

Volkswagen intenționează să repornească producția modelului electric e-Up!, care a fost oprită în 2020 din cauza timpilor mari de livrare. Cu toate acestea, citadina cu zero emisii germană a dispărut doar temporar de pe piața din România, iar acum clienții pot comanda mașina.

Dacă va fi reintrodus în producție, e-Up! ar putea acoperi decalajul existent în gama Volkswagen de vehicule electrice. Însă acest lucru se va întâmpla doar până în 2025, atunci când ar urma să debuteze un model pe baterii de clasă mică complet nou.

Ce oferă Volkswagen e-Up! în echiparea standard?

Volkswagen e-Up! este echipat cu un motor electric de 83 CP, care se conectează la o baterie cu o capacitate de 32,3 kWh. Cu o singură încărcare, aceasta asigură suficientă energie pentru o parcurgerea unei distanțe de până la 260 de kilometri. Valoarea este calculată conform standardului WLTP.

În urmă cu doi ani, rivalul modelului românesc Dacia Spring își făcea debutul și pe piața românească la un preț surprinzător pentru toată lumea. Importatorul oficial al mărcii germane în România comercializa modelul cu zero emisii produs în Slovacia la un preț ce pornea de la 22.448 de euro.

La scurt timp, e-Up! a dispărut din oferta Volkswagen România. Însă, nu pentru mult timp. Mașina este disponibilă pentru comenzi de ceva vreme. Prețul de pornire este acum de 25.595 de euro. Cu toate „opționalele”, prețul mașinii ajunge la aproximativ 28.363 de euro.

În dotarea standard sunt incluse la exterior lumini de zi cu LED, carcase oglinzi exterioare negre și grila de tip fagure. La interior, clienții primesc instalație de aer condiționat „Climatronic”, planșă de bord „Black Cube”, geamuri electrice față și scaun șofer cu reglaj manual pe verticală. Există o singură variantă de tapițerie, cea în versiunea mixtă de culori Ceramique/Black.

Lista cu sisteme de asistență cuprinde „Lane Assist”, ABS, ESC, ASR, EDL și EDTC. De asemenea, mașina dispune de sistem de monitorizare a presiunii în pneuri.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide