Rivian întrerupe parteneriatul cu Mercedes-Benz privind dezvoltarea unor furgonete electrice în estul Europei

Autor: Adrian Somai 13 dec. 2022 Știri auto

La doar trei luni de la încheierea unui parteneriat privind producerea de furgonete electrice într-o uzină din estul continentului european, Rivian anunță întreruperea colaborării cu Mercedes-Benz. Fabrica unde ar fi urmat să fie produse aceste modele ar fi putut fi în România.

La începutul lunii septembrie s-a vorbit mult despre planurile pe care le aveau Mercedes-Benz și start-up-ul Rivian cu privire la un joint-venture care avea ca scop principal dezvoltarea unor furgonete electrice. Uzina în care aceste modele ar fi urmat să fie dezvoltate ar fi trebuit să fie în România, Ungaria sau Polonia.

Oficialii celor două companii au semnat la acea vreme un memorandum de înțelegere, planificând totodată modul de producere a modelelor pe o linie de producție comună. Astfel, cele două companii ar fi urmat să producă două furgonete de dimensiuni mari, una având la bază platforma VAN.EA a celor de la Mercedes-Benz, în timp ce cealaltă ar fi urmat să aibă la bază platforma electrică Rivian Light Van.

Parteneriatul dintre cele două companii ia o pauză

Reprezentanții Rivian au anunțat însă la începutul acestei săptămâni că parteneriatul dintre cele două companii va lua o pauză, potrivit Economedia. Totodată, cei de la Rivian au mai anunțat că se vor concentra în perioada următoare pe afacerile lor comerciale și de consum, urmărind să sporească fluxul de numerar al operațiunilor din Statele Unite.

În același timp, Mercedes-Benz ține să menționeze faptul că planurile sale cu privire la fabrica unde vor fi produse vehiculele electrice Mercedes-Benz Vans din Polonia nu sunt afectate în niciun fel de această decizie. În plus, strategia constructorului german în ceea ce privește electrificarea nu va fi modificată în urma acestui eșec al parteneriatului cu cei de la Rivian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide