Cum arată robotul Volkswagen care încarcă mașini electrice?

Autor: Elena Luchian 30 dec. 2020 Știri auto

Volkswagen prezintă robotul care încarcă mașini electrice. Este, pentru moment, doar unul dintre prototipurile construite de companie. Grupul auto speră să lanseze versiunea de serie în viitorul apropiat.

GALERIE FOTO

Misiunea viitorului robot Volkswagen este să încarce vehiculele cu emisii zero în spații desemnate, cum ar fi parcări subterane. “O infrastructură de încărcare omniprezentă este și rămâne un factor cheie pentru ca electromobilitatea să aibă succes. Robotul nostru de încărcare este doar una dintre metodele noastre pentru a avansa în această direcție. Dar este, fără îndoială, cea mai inovatoare dintre ele”, explică Thomas Schamll, CEO-ul diviziei de Componente din cadrul Grupului Volkswagen.

Robotul de încărcare poate fi solicitat prin intermediul unei aplicații. Acesta funcționează complet autonom. Se deplasează către mașina care urmează să fie încărcată și comunică cu aceasta. Deschide capacul portului de încărcare, cuplează și decuplează mașina de la priză.

Nu este nevoie de intervenție umană pe parcursul procedurii, iar mașinile vor fi încărcate pe orice loc de parcare. Dispare astfel timpul de așteptare pentru eliberarea unei stații de alimentare.

Robotul Volkswagen poate încărca simultan mai multe mașini electrice

Viitorul robot Volkswagen poate să încarce mai multe vehicule odată. Acesta trage după el o remorcă, ce cuprinde mai multe vagoane. Vagoanele transportă mai multe unități de alimentare cu energie până la vehiculele care urmează să fie încărcate. Robotul cuplează vehiculul la sursa de energie și se deplasează către un altul. Atunci când încărcarea este finalizată, robotul recuperează toate unitățile de alimentare de lângă mașini.

Robotul este soluție simplă, care permite dotarea oricărei parcări cu sisteme de încărcare pentru mașini electrice. Nu necesită costuri semnificative și nici infrastructură special concepută.

Acesta este capabil să detecteze obstacole, să le ocolească și să-și semnalizeze prezența, fără a pune în pericol circulația în parcarea în care operează. Este echipat cu senzori ultrasonici, camere video și scannere laser.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide