Rolele electrice prezentate la CES au o autonomie de 20 de km și se pot deplasa cu 25 de km/h – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 11 ian. 2023 Știri auto

Rolele, un mod de deplasare specific tinerilor și adolescenților, au fost „revoluționate” de o companie din Franța.

Rolele au fost „revoluționate” de o companie din Franța, Atmos Gear, prin adăugarea unui motor electric. Prototipul a fost prezentat la CES anul acesta, în speranța de a convinge cât mai multe persoane să le folosească ca soluție de mobilitate. Prototipul arată practic ca o pereche normală de role, dar diferența este că roata din mijloc este acționată de un motor electric care propulsează și celelalte roți montate în linie, scrie Carscoops.com.

Compania franceză spune că motorul este suficient de puternic pentru a obține o viteză de până la 25 de km/h, iar perechea de role poate fi controlată cu ajutorul unei telecomenzi. Alternativ, produsul vine și cu un mod inteligent de control care ar trebui să ajute utilizatorul să se miște mai repede în timpul deplasării.

Rolele se pot obține doar pe pre-comandă

Rolele vin cu o baterie care poate susține o autonomie de până la 20 de kilometri, iar în total, ambele role cântăresc 1,6 kg, deoarece bateriile nu sunt integrate. În schimb, utilizatorii sunt nevoiți să poarte un rucsac care conține sursa de energie. Conexiunea se face cu ajutorul unor cabluri detașabile care merg de-a lungul picioarelor, până la role. Atmos Gear și-a motivat alegerea, spunând că a ales această configurație, deoarece bateriile grele ar fi făcut ca rolele să cântărească 3,5 kg fiecare.

Compania susține, totuși, că soluția a fost testată îndelung și s-a dovedit a fi varianta optimă, așa că trendurile actuale din modă în materie de ghiozdane și borsete „salvează” ideea francezilor de a monta bateria în exterior. Odată epuizată, bateria trebuie să stea la încărcat o oră. Mai există o soluție de reîncărcare, care se face în timpul deplasării, însă compania nu a fost specifică în privința acestei variante.

Atmos Gear este în căutarea a 200 de clienți interesați de precomanda prototipului de role, pentru a-și permite să le pună în producție. O singură pereche costă 500 de euro, însă francezii de la Atmos Gear sunt deschiși și către varianta plății în rate.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: atmosgear.com


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide