Rolls-Royce a dezvăluit noul design el legendarei statuete „Spirit of Ecstasy”

Autor: Mihai Morcovescu 07 feb. 2022 Știri auto

Producătorul britanic Rolls-Royce a dezvăluit noul design al statuetei „Spirit of Ecstasy”, care se regăsește pe capota modelelor sale. Noua figurină va putea fi admirată pe viitorul model Spectre, primul 100% electric din istoria mărcii.

Versiunea restilizată a celebrei statuete a fost lansată după exact 111 ani de când a fost creată. Aceasta este acum mai joasă decât varianta anterioară și imită mai bine desenele originale ale figurinei realizate de Charles Skyes la începutul secolului al XX-lea.

Spectre va fi primul model Rolls-Royce care va primi noua statuetă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Statueta este cunoscută şi sub denumirea de „The Flying Lady” (n.n. – „Doamna zburătoare”). Noua versiune va avea 82,73 mm față de cei 100,01 mm ai figurinei actuale. Aripile au fost și ele redesenate pentru a le face mai aerodinamice și mai realiste.

În același timp, „Doamna zburătoare” adoptă acum o ipostază ușor diferită. În loc să stea cu picioarele lipite și aplecată din talie, figurina are acum un picior mai în față, iar corpul este mai înclinat.

Noua statuetă „Spirit of Ecstasy” va fi folosită pe toate viitoarele mașini, însă designul actual va fi menținut pe actualele Phantom, Ghost, Wraith, Dawn și Cullinan.

Primul model care va primi noua „Doamnă zburătoare” va fi Rolls-Royce Spectre, care va fi și primul model 100% electric din istoria Rolls-Royce. Acesta își va face debutul în cel de-al patrulea trimestru din 2023.

Legendara statuetă „Spirit of Ecstasy” are în spate o poveste de iubire pe cât de frumoasă, pe atât de tristă. Se spune că un aristocrat englez, John Montagu, s-a iubit cu secretara lui, Eleonor Thornton.

Din păcate, idila lor s-a sfârșit tragic. De aceea, sculptorul Charles Sykes, un apropiat al celor doi, a creat o figurină care o înfăţişa pe Eleonor fluturând mantia asemenea unor aripi. În 1911, legendara statuetă a devenit simbolul constructorului britanic de automobile de lux.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide