Rolls-Royce dezvăluie un nou model unicat, cu un design absolut fabulos – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mart. 2024 Știri auto

Rolls-Royce a prezentat cel de-al treilea exemplar din seria de modele unicate Droptail. Arcadia Droptail folosește cel mai complex ceas montat vreodată pe un automobil Rolls-Royce.

Producătorul britanic ce mașini de lux a prezentat cel de-a treilea exemplar Droptail, o serie de patru modele unicat, fiecare dintre acestea fiind construit la comandă, după criteriile clientului. Cel de-al treilea exemplar poartă numele Arcadia, locul care reprezintă Raiul pe Pământ în mitologia greacă.

Rolls-Royce Arcadia Droptail este finisat într-o nuanță de alb, vopsea care a fost infuzată cu particule de sticlă și aluminiu. Observăm elementele argintii din partea inferioară a caroseriei, care traversează întreaga mașină, menite să reducă din masivitatea acesteia. Elementele acestea sunt confecționate din fibră de carbon și au fost vopsite, în premieră pentru Rolls-Royce Droptail, cu vopsea argintie. Pentru o notă de contrast, capota motorului și plafonul detașabil au fost vopsite în negru lucios.

Rolls-Royce a prezentat cel de-al treilea exemplar din seria Droptail

Lemnul este un element prezent atât la interiorul mașinii, cât și în exterior. Ornamentele din lemn montate în spatele scaunelor aduc aminte de un yacht de lux. Roll-Royce Arcadia Droptail folosește 233 de elemente din lemn, dintre care 76 sunt montate în partea din spate a caroseriei, pentru a obține acest efect special.

De asemenea, Rolls-Royce Arcadia Droptail primește cel mai complex ceas analog montat vreodată într-un automobil Rolls-Royce. Proiectarea ceasului a durat 5 luni, iar acesta este alcătuit din 119 fațete. Numărul reprezintă cei 119 de ani de existență a mărcii britanice în 2023, momentul în care clientul a văzut pentru prima dată mașina.

La fel ca celelalte două modele din seria Droptail pe care le-am văzut anterior, Arcadia ascunde sub capota finisată cu negru lucios un motor V12, supraalimentat cu două turbine, care dezvoltă 593 CP, putere necesară pentru a mișca această decapotabilă de lux. Încă nu știm când va fi prezentat cel de-al patrulea exemplar al seriei, dar suntem foarte curioși să vedem cum va arăta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide