Rolls-Royce prezintă al doilea exemplar Droptail. Modelul exclusivist are o suprafață aerodinamică din lemn – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 aug. 2023 Știri auto

Noul Rolls-Royce Amethyst Droptail este un model decapotabil de lux care beneficiază de o suprafață aerodinamică din lemn.

După ce am făcut cunoștință cu La Rose Noir, Rolls-Royce ne prezintă al doilea model din seria Droptail, numit Amethyst Droptail. Prezentat drept „o capodoperă uluitoare care celebrează… moștenirea culturală a clientului, moștenirea familiei și pasiunile personale”, Amethyst Droptail este al doilea model dintr-o serie de patru, care vor fi construite la comandă, în numere foarte mici.

Conform Carscoops, a fost comandat de un client „a cărui afacere de familie a crescut de la un butic de pietre prețioase la o corporație multinațională cu interese diversificate”. În plus, Rolls-Royce adaugă și faptul că misteriosul proprietar are o „colecție de bijuterii prețioase, mașini important și opere de artă contemporană găzduite într-un muzeu privat special comandat”.

Rolls-Royce spune că acest client și-a dorit o mașină inspirată de pietrele prețioase de ametist, care sunt „piatra nașterii fiului lor și un simbol durabil al purității, clarității și rezistenței”. Având în vedere asta, nu este surprinzător să aflăm că pietre prețioase de ametist sunt, de fapt, încorporate în interior și exterior.

Rolls-Royce Amethyst Droptail are elemente speciale din lemn la exterior

Mașina are o vopsea în două nuanțe care se inspiră din floarea sălbatică Globe Amaranth, care înflorește în deșert lângă una dintre casele clientului. Rolls-Royce spune că designul „captează mai multe etape ale înfloririi florii”, deoarece corpul are o nuanță moale mov, cu un subton argintiu delicat, care este „îmbunătățit cu pete fine de aluminiu pudrat care reflectă lumina și creează un finisaj irizat captivant”.

Pe lângă vopseaua special, noul model beneficiază de jante cu diametrul de 22 de inch și o grilă cu un finisaj special de aluminiu lustruit. Acestea sunt acompaniate de o zonă inferioară finisată cu fibră de carbon care are un „strat fin de lac nuanțat cu pigment de ametist, care în majoritatea cazurilor arată ca nuanța caroseriei”.

Platforma de furnir a conceptului este „cea mai mare suprafață de lemn produsă vreodată de Rolls-Royce” și este, de asemenea, „singura suprafață de lemn cu rol aerodinamic de pe o mașină nouă”. Pe lângă panoul din lemn, mașina este dotată cu un hardtop detașabil. Această piesă este personalizată și are sticlă electrocromă colorată. După cum a explicat compania, „când este dezactivat, este complet opac și are o nuanță mov subtilă, care reflectă finisajul exterior Amethyst al mașinii”. Cu toate acestea, odată ce sticla este activată, aceasta devine translucidă cu o nuanță care se potrivește cu culoarea Sand Dunes folosită în interior.

Rolls-Royce nu a comunicat detalii tehnice despre noul model, dar știm că acesta va fi asamblat doar în 4 exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide