Un român a creat o Dacia Logan care i-ar fi speriat pe cei de la BMW. Din păcate, lumea a uitat de mașina asta

Autor: Elena Luchian 24 iun. 2021 Știri auto

Un român a creat, la un moment dat, o Dacia Logan care i-ar fi speriat pe cei de la BMW. Dar toată lumea a uitat de mașină, iar proiectul nu s-a concretizat niciodată.

GALERIE FOTO

Dacia Logan cu kit de BMW este creația lui Ciprian Andruș. Designul îndrăzneț a stârnit valuri în decembrie 2014, atunci când a prezentat mașina online. Cei care au văzut randările digitale cereau insistent un astfel de model pe șosele. Dar Ciprian era doar un tânăr designer, nicidecum un producător auto. Așa că proiectul s-a rezumat la o serie de imagini spectaculoase cu ceea ce ar putea fi, într-o zi, o Dacia Sport.

“Un BMW loganizat”, spune atunci cel care crease modelul îndrăzneț. Era o Dacia cu faruri LED, cu o grilă redesenată și prize de aer uriașe. Capota era foarte agresiv conturată, pragurile erau foarte aproape de sol, iar jantele cu spițe subțiri aveau accente roșii.

În partea posterioară apăreau stopuri LED cu o semnătură luminoasă unică și un eleron cu dimensiuni impresionante. În unele imagini se poate observa că mașina are un roll cage, fiind pregătită astfel să abordeze circuite de viteză. Dacia Logan cu look intimidant este visul fanilor brand-ului românesc.

Dacia Logan, inspirată de un concept virtual BMW

Modelul desenat de Ciprian Andruș avea două uși, ceea ce i-a făcut pe mulți să se gândească din prima clipă la Dacia Sport din viitor. Planul lui Ciprian era, de fapt, să prezinte o Dacia Logan cu kit de BMW Vision Gran Turismo, un concept virtual dezvăluit în urmă cu șapte ani, care nu a avut niciodată un corespondent real în gama producătorului german.

Nemții anunțau pentru mașina de curse virtuală un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, care dezvolta 549 de cai putere și 680 Nm. În schimb, designerul român lăsa frâu liber imaginației fanilor Dacia atunci când venea vorba despre motorizarea mașinii create de el.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide