România a înmatriculat aproape 7.000 de autoturisme electrice în primele 6 luni ale anului

Autor: Adrian Somai 01 aug. 2023 Știri auto

În ultimii ani s-a putut observa o creștere semnificativă a interesului românilor pentru mașinile electrice, iar această tendință este strâns legată de implementarea programului Rabla Plus. Acest program, lansat de Guvernul României pentru a stimula achiziționarea de mașini electrice și hibride plug-in, a avut un impact pozitiv asupra pieței auto din țară.

Mulți români au început să conștientizeze beneficiile ecologice ale mașinilor electrice, precum și economiile semnificative pe termen lung în ceea ce privește costurile de combustibil și întreținere. Programul Rabla Plus a oferit subvenții atractive și facilități fiscale pentru achiziționarea de vehicule electrice, ceea ce a făcut ca aceste mașini să devină o opțiune atractivă pentru mulți șoferi.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că numărul de autoturisme electrice înmatriculate în România a crescut cu 57% în acest an comparativ cu anul precedent. În iunie 2022, existau 4.447 de mașini electrice înmatriculate, în timp ce anul acesta, până în prezent, au fost înmatriculate deja 6.983 de astfel de vehicule. Aceste cifre reflectă o creștere semnificativă a interesului românilor pentru mașinile electrice și a implicării în adoptarea soluțiilor de mobilitate durabile și ecologice.

Tendința va continua și în următorii ani

„Staţiile de reîncărcare în legătură cu care am anunţat încă de săptămâna trecută, în valoare de jumătate de miliard de lei, este foarte important să venim din spate cu infrastructura de încărcare a autoturismelor electrice, pentru că numărul acestor autoturisme creşte de la an la an. Va exista o presiune din ce în ce mai mare, din acest punct de vedere, pe tot ceea ce înseamnă transport electrificat de persoane”, a transmis recent Mircea Fechet pe acest subiect, potrivit G4Media

În plus, oficialii români se așteaptă ca numărul celor interesați în a își achiziționa mașini electrice să crească și în anii următori. “Din discuţiile pe care le-am avut cu importatorii şi cu producătorii de astfel de autoturisme, tendinţa aceasta de creştere se va accentua de la an la an. Ne aşteptăm ca aceste recorduri să fie depăşite în anii ce vor urma”, a mai spus ministrul Mircea Fechet.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide