Top 5: cele mai ieftine mașini electrice second hand disponibile în România

Autor: Bogdan Bârliga 13 feb. 2023 Știri auto

Dacă nu ai posibilitatea să accesezi Programul Rabla Plus și nici suficiente fonduri să cumperi o mașină electrică nouă singura soluție rămâne piața second hand.

Dar aici lucrurile sunt complicate pentru că ofertele în România nu sunt foarte multe și mare problema o reprezintă în cazul unui autoturism electric durata de viață a bateriei.

Putem găsi oferte bune pentru mașini electrice second hand?

Așa cum era de așteptat și pe acest segment cele mai ieftine autoturisme electrice second listate pe site-urile de profil sunt cele cu sigla Dacia.

Pentru că nu au fost lansate foarte multe modele electrice și doar în ultimul timp industria auto a început să abordeze serios electrificare ofertele sub 10.000 de euro sunt destul de puține, iar cele mai des întâlnite anunțuri sunt cele pentru Dacia Spring în segmentul de preț de până în 20.000 de euro.

La o mașină electrică second hand cea mai mare atenție trebuie acordată bateriei și este recomandată o verificare efectuată la un service specializat.

Top 5: cele mai ieftine mașini electrice second hand disponibile în România

1.Renault Zoe

Grupul francez Renault a fost printre primii producători auto importanți implicați în electrificare și modelul Zoe se numără acum printre cele mai ieftine mașini electrice second disponibile.

Pe piața locală ofertele pentru Renault Zoe încep chiar și de la 5000 de euro pentru o exemplare fabricate începând cu anul 2013, dar în aceste cazuri mașina nu se livrează cu baterie.

Producătorul francez oferea modelul electric Renault Zoe doar cu posibilitatea de a închiria bateria și doar din anul 2017 clienții au putut să achiziționeze și acumulatorul împreună cu mașina.

Prețul unei baterii de 22 kw poate să depășească suma de 7-8.000 de euro și în acest caz o astfel de ofertă depășește prețul cerut pentru un Spring second.

În acest segment de preț de până la 10.000 de euro  mai putem găsi oferte pentru Renault Twizy, Nissan Leaf sau  Smart ForTwo.

2. Dacia Spring

Modelul cu sigla producătorului de la Mioveni se bucură de succes și prin Programul Rabla Plus, iar ofertele pe piața second hand sunt numeroase.

Prețurile pornesc de la 12.000 de euro și pentru cele mai scumpe unități Dacia Spring produse în 2022 se cer în aproximativ 15.000 de euro.

3. Kia Soul

Modelul asiatic poate fi cumpărat second în România cu prețuri ce încep de la aproximativ 15.000 de euro.  În principiu pentru această sumă se poate cumpăra o Kia Soul din 2017 cu un rulaj de aproximativ 65.000 de kilometri.

În această zonă de preț putem să mai găsim oferte pentru Renault Zoe ( producție 2021), BMW i3 ( 2015) sau Skoda Citigo (2020).

4. Nissan Leaf

Pentru un exemplar fabricat în anul 2020 cu un rulaj de 139.000 de kilometri prețul cerut este de 18.900 de euro, iar alte oferte pentru unități Nissan Leaf cu un rulaj mai mic se apropie de 20.000 de euro.

Tot pentru acești bani putem să găsim și modele Hyundai Ioniq, VW e-Golf sau Opel Corsa-e.

5. Mazda MX-30

Dacă avem un buget de aproximativ 25.000 de euro ofertele sunt ceva mai numeroase și printre acestea le remarcăm pe cele pentru primul model electric produs de Mazda.

Cele mai ieftine exemplare produse în 2020 pot fi cumpărate cu aproximativ 24.500 de euro, iar pentru o Mazda MX-30 cu ceva mai multe dotări prețul mediu cerut este de 25.900 de euro.

În această zonă financiară mai putem găsi VW I.D.3 ( an producție 2021), BMW i3 ( an de producție 2019) sau Hyundai Ioniq din 2021.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Olx, Autovit


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide