România a produs mai multe mașini în 2022

Autor: Ionuț Vîlciu 09 sept. 2022 Știri auto
România a produs mai multe mașini în 2022

Conform celor mai noi statistici, în România au fost produse mai multe mașini în acest an. Studiul ne arată o creștere de peste 15 procente.

România încă este un stat care produce mașini. Și nu are doar o fabrică, sunt chiar două uzine ale unor producători importanți.

În primul rând, avem Dacia, producătorul autohton a cunoscut o creștere din toate punctele de vedere. Datorită evoluției pe care Dacia a cunoscut-o sub tutela celor de la Renault, a ajuns să fie un brand apreciat în Europa, cu cifre de vânzări foarte bune. Nu este populară doar în România, marca și-a creat un renume pe întreg continentul european.

Cea de a doua companie care se află în țara noastră este Ford. Ovalul albastru are o fabrică la Craiova, un loc cu o istorie în industria constructoare de mașini. Aici au fost produse mașinile Oltcit. După ce parteneriatul cu Citroen s-a încheiat, producția Oltcit a mai continuat o vreme. În final, producția a luat sfârșit. A urmat era coreeană, când aici se construiau mașini Daewoo. Ford a revenit în România acum 14 ani și, de atunci, fabrica a tot evoluat. Recent, a fost preluată de Ford Otosan, subsidiara Ford din Turcia.

Câte mașini au fost produse în acest an în România?

Știm cu toții că în acest moment piața auto trece printr-o perioadă nefavorabilă din cauza furnizării de piese. Cu toate acestea, în România au fost produse mai multe mașini.

Analizele au fost efectuate pe primele opt luni ale acestui an. În primele opt luni din 2022, producția de autoturisme în România a atins volumul de 330.393 de unități (199.503 Dacia + 130.890 Ford). Este o creștere de 15.5% față de perioada similară din 2021.

În perioada iulie-august 2022, au fost produse în România 61.634 autoturisme, o creștere de 24.82% față de perioada similară din 2021, respectiv 49.375 unități. Dintre acestea 34.153 de unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni. De asemenea, 27.481 unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Sursa: ACAROM

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ACAROM


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide