Romanian Extreme Adventure, Buzău 2009 – trial 27 iunie

Autor: Dan Vache acum 11 ani Știri

VEZI TOATE ARTICOLELE ROMANIAN EXTREME ADVENTURE BUZĂU 2009

Pe 27 iunie, în Buzău, se va da startul oficial al celei de-a patra ediţii a Romanian Extreme Adventure, care va debuta cu trialul programat pe 27 iunie, începând cu ora 14.30, la Mărăcineni (jud. Buzău), unde sunt aşteptaţi toţi fanii acestui sport plin de adrenalină.

Spre deosebire de ediţia din 2008, când trialul a fost programat la finalul competiţiei, în 2009 trialul are rolul de prolog, în funcţie de rezultate urmând a fi stabilită ordinea de start pentru prima zi în munţi a Romanian Extreme Adventure 2009.

Printre piloţii de offroad care vor face show la trialul de pe 27 iunie se numără Gabi Nicolae, primul pilot român care a înscris o maşină în cel mai dificil rally-raid al lumii – raliul Dakar – şi unul dintre cei mai buni piloţi de offroad extrem din România.

Categoria moto va fi deosebit de animată prin participarea piloţilor Vectra Racing – Mani Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu şi Alex Gârbacea. Primul este un abonat al competiţiilor extreme, fiind dublu câştigător al Red Bull Romaniacs, medaliat cu argint la International Six Days Enduro şi triplu câştigător al Romanian Extreme Adventure.

Duminică, 28 iunie, se va pleca din Buzău, caravana mutându-se până pe 4 iulie la 120 km de oraş, în Carpaţii de Curbură (Masivul Nehoiu), unde, la 1.100 m altitudine, va fi stabilit bivuacul (tabăra) pentru participanţi. De aici, concurenţii vor avea de parcurs zilnic minimum 50 km, din totalul de 1.680 km pe care îi măsoară traseul Romanian Extrem Adventure 2009.

Dacă anul trecut traseele au fost stabilite în apropiere de lacul Moceanu, în acest an participanţii vor evolua într-o zonă complet diferită, în zone noi, unde navigaţia va fi elementul cheie – de exemplu, anul trecut doar patru motociclişti de la Extrem au reuşit să parcurgă traseul complet în fiecare zi, în timp ce majoritatea maşinilor au ajuns în bivuac după lăsarea serii, de-a lungul săptămânii competiţionale.

Romanian Extreme Adventure 2009 este un eveniment sub egida FRM şi CNOR, organizat de Off-Road Adventure România şi Extreme Adventure.

Informaţii detaliate, pe www.romanianextremeadventure.roComentarii
Inchide