Românii care au fost cu Dacia Duster în Siberia s-au întors acasă

Autor: Elena Luchian 30 ian. 2020 Știri auto

Românii care au fost cu Dacia Duster în Siberia s-au întors acasă! Atilla și Kinga Bertici au ajuns la Satu Mare după ce au parcurs 24.000 de kilometri.

Galerie foto

Expediția Hello Siberia a ajuns la final. Atilla și Kinga Bertici au fost așteptați de familie și prieteni la revenirea acasă. Cei doi plecaseră de la Satu Mare pe 12 decembrie, cu Neo, așa cum își alintă Dacia cumpărată în leasing, pentru a ajunge în cea mai friguroasă localitate de pe Pământ: Oymyakon din Siberia, supranumit “Polul Frigului”.

În cele 48 de zile de expediție, românii și Dacia Duster au avut de înfruntat chiar și temperaturi de -60 de grade. “Am simțit că mașina se rupe în două”, a spus Atilla. “Până și primarul din Oymyakon ne-a zis că suntem niște idioți, pentru că și localnicii, când merg în alt sat, merg cu cel puțin două mașini.” Mai mulți călători chinezi au murit acolo în urmă cu un an, pentru că mașina lor s-a stricat și nimeni nu a trecut prin zonă.

Unul dintre cele mai grele momente pentru cei doi români au fost cel în care au rămas fără portofelul în care aveau banii, cardurile și actele. S-a întâmplat în orașul Kemerovo. Cei doi au luat în calcul revenirea acasă, dar au fost salvați de familia și de prietenii care le-au trimis bani și i-au încurajat să meargă mai departe.

Pe lista de evenimente critice prin care au trecut în regatul de gheață cu doar șase ore de lumină pe zi, Atilla și Kinga pun și momentele în care Dacia lor a început să scoată zgomote ciudate din cauza frigului. Inginerii și mecanicii din Tomtor i-au ajutat să facă modificări pentru a păcăli senzorul de temperatură aflat în oglinda din dreapta, cu aproximativ 5-7 grade. La -40 de grade Celsius, instrumentarul de bord nu mai afișa nicio informație.

O lună și jumătate, 24.000 de kilometri, 35 de vlog-uri și peste 3 milioane de vizualizări sunt cifrele expediției românilor cu Dacia Duster în Siberia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Hello Siberia Expedition



Comentarii
Inchide