Românii cumpără mașini la mâna a doua pe care le cred „aproape noi”. În realitate, multe sunt accidentate

Autor: Radu Țuțulan 01 apr. 2024 Știri auto
Românii cumpără mașini la mâna a doua pe care le cred „aproape noi”. În realitate, multe sunt accidentate

Sute de mii de mașini la mâna a doua sunt importante anual, în special din Germania. Românii care le cumpără cred că sunt „aproape noi”, dar în realitate multe sunt accidentate sau au kilometri dați înapoi.

Germania, Franța, Belgia, Olanda sau Italia sunt țările din care sunt importate cele mai multe mașini SH. Vehiculele la mâna a doua au, de multe ori, mai multe dotări și sunt mai ieftine decât cele noi.

Cu toate acestea, nu sunt deloc puține cazurile în care românii au fost păcăliți să cumpere un autoturism SH „aproape nou”, dar care, în realitate, era fie accidentat, fie avea kilometri dați înapoi.

Mașini la mâna a doua „aproape noi”, care în realitate sunt accidentate

O analiză realizată de carVertical arată că, de multe ori, mașinile la mâna a doua din import sunt accidentate sau au kilometri măsluiți.

Dintre mașinile importate din Germania și verificate cu ajutorul acestei aplicații:

  • 3,4% aveau kilometrajul dat înapoi
  • 22,8% au fost avariate în trecut.

În cazul mașinilor importate în România din Franța:

  • 3,3% aveau kilometrajul falsificat
  • 41,2% au fost avariate.

Și în cazul vehiculelor aduse din Italia au fost înregistrate multe probleme:

  • 4,8% au avut odometrul modificat
  • 13,1% au suferit daune minore sau majore.

De ce preferă românii mașini SH din Germania?

Același studiu arată că majoritatea vehiculelor uzate care ajung în România sunt importate din Germania.

Astfel, conform verificărilor efectuate pe aplicația auto, vehiculele SH aduse în țara noastră anul trecut proveneau din:

  • Germania – 44,2%
  • Franța – 16,1%
  • Italia – 11,7%
  • Belgia – 11%
  • Olanda – 6.4%.

Oamenii cred că germanii acordă mai multă atenție întreținerii mașinilor. Cu toate acestea, atunci când vehiculele rulate trec în mâinile proprietarilor din alte țări, unele informații precum istoricul de service sau chiar kilometrajul pot fi editate, ceea ce sporește riscul”, a explicat Matas Buzelis, expert auto și șeful Departamentului de Comunicare al companiei care a realizat studiul.

Practic, în continuare românii sunt atrași de prețul scăzut al vehiculelor second-hand importate din aceste state. Chiar dacă pe termen lung investiția într-un vehicul SH ar putea să fie păguboasă, majoritatea preferă aceste vehicule, în detrimentul celor noi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide