Românii, nemulţumiţi de schimbarea Codului rutier din Italia. Şoferi români traşi pe dreapta şi amendaţi, în baza modificărilor

Autor: Mediafax 10 dec. 2018 Știri auto
Românii, nemulţumiţi de schimbarea Codului rutier din Italia. Şoferi români traşi pe dreapta şi amendaţi, în baza modificărilor

Românii din Italia îşi exprimă nemulţumirea faţă de modificările Codului rutier italian.

Modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier italian interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de şaizeci de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în altă ţară.

În acest context, presa din Peninsulă a relatat cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi amendaţi.

„Cred ca e un abuz grosolan… practic majoritatea celor ce conduc o masina imatriculata in ROMANIA nu sunt proprietari si dispun de un contract de comodat, facut la un notar…deci autoritatile italiene sechestreaza automobile ale unor proprietari romani majoritatea nu au resedinta in Italia, deci ca urmare proprietarii ar trebui sa dea in judecata statul Italian. Practic sechestreaza bunul unui cetatean European si isi bat Joc de notarii romani”, susţine un român într-un mesaj pe pagina de Facebook a ambasadei României în Italia.

Cu privire la acest subiect, MAE a anunţat, duminică într-un comunicat de presă, că ambasada României la Roma acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale românilor, în urma modificării Codului rutier italian, oferind asistenţă consulară cetăţenilor care vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noii legi în Italia. Totodată, MAE a precizat că va face o analiză a modificărilor legislative din Italia pentru a vedea dacă sunt conforme cu legislaţia UE.

Ministerul Afacerilor Externe a reasigurat că va lua toate măsurile necesare pentru ca acţiunile autorităţilor italiene să nu încalce drepturile românilor din Italia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide