Românii renunţă la maşinile în leasing

Autor: Cosmin Iordache 27 feb. 2009 Știri auto
Românii renunţă la maşinile în leasing

S-a dus perioada în care piaţa auto creştea ca Făt-Frumos din poveste, criza economică ne prezintă şi cealaltă parte a versantului, reprezentată de imposibilitatea de plată a maşinilor noi. Astfel tot mai mulţi români renunţă la automobilele în care au investit, returnându-le societăţilor de leasing cu care au încheiat contracte.

Cel care trage primul semnal legat de acest fenomen este Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale: "Tot mai multe persoane se întorc la societatea de leasing şi cedează automobilul. În Bucureşti parcurile de maşini s-au umplut de maşini fiţoase în leasing", a declarat el în cadrul unei conferinţe la Cluj, conform agenţiei MEDIAFAX.

Neplata celor care s-au aruncat la automobile prea scumpe pentru propriile posibilităţi se va repercuta asupra întregii populaţii. El a atras atenţia că banca este doar intermediarul unui credit şi că dacă va exista o creştere a gradului de neplată, atunci vor exista costuri plătite tot de populaţie.

Un fenomen similar se întâmplă chiar şi în Dubai, acolo unde expaţii goniţi de criză din acest paradis economic îşi lasă maşinile de lux în aeroporturi. Deci până la urmă românii care se vâd despărţiţi de propriile maşini, pot spune că se întâmplă şi la case mai mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide