Rusia amenință că va naționaliza fabricile companiilor cu capital străin care întrerup operațiunile

Autor: Cristian Gubandru 09 mart. 2022 Știri auto
Rusia amenință că va naționaliza fabricile companiilor cu capital străin care întrerup operațiunile

Un membru din Guvernul Rusiei a propus naționalizarea fabricilor companiilor care și-au oprit operațiunile în Rusia ca răspuns la invazia din Ucraina.

Rusia a fost puternic lovită de sancțiuni după atacul asupra Ucrainei. O serie de companii, inclusiv producători de automobile, au decis să oprească exporturile sau chiar să întrerupă operațiunile la fabricile lor.

Ce spun oficialii din Rusia

„Rusia propune naționalizarea unităților de producție ale companiilor care își anunță retragerea de pe piața din Rusia și închiderea producției în timpul operațiunii speciale [militare] din Ucraina. Vom lua măsuri dure de represalii, acționând în conformitate cu legile războiului”, a declarat Andrei Turchak, secretarul consiliului general al partidului de guvernământ al Rusiei, potrivit Reuters.

Grupul Hyundai, unul dintre producătorii auto străini cu cea mai mare prezență în Rusia, a întrerupt producția, dar a susținut că decizia a fost luată din cauza unor probleme de aprovizionare și a spus că va redeschide fabrica. Este posibil ca firma coreeană să nu fie supusă sancțiunilor ca urmare a eforturilor guvernului sau de a continua să permită companiilor să vândă bunuri de larg consum în țară.

Renault, în schimb, deține AvtoVaz, care produce vehiculele Lada, cel mai popular brand din Rusia. Compania a spus că va căuta o soluție pentru aprovizionarea cu microcipuri pentru a menține producția.

În schimb, Shell va înceta să cumpere țiței rusesc, va închide stațiile de service, carburanți de aviație și va opri producția de lubrifianți din Rusia pentru a începe o retragere treptată a produselor petroliere rusești. Anunțul a venit cu puțin timp înainte ca SUA să anunțe că vor interzice importul de produse petroliere rusești în SUA.

Mărcile de mașini de lux Ferrari și Lamborghini suspendă afacerile cu Rusia, pe fondul invaziei Ucrainei.

Având în vedere atacul rusesc asupra Ucrainei și consecințele acestuia, Consiliul de Administrație al Grupului Volkswagen AG a decis să oprească producția de vehicule în țară. Această decizie se aplică unităților de producție rusești situate în Kaluga și Nijni Novgorod.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide