Rușii lansează „Loganul electric”. A început producția unui lot experimental de Lada e-Largus

Autor: Promotor 21 dec. 2023 Știri auto

În 2022, marca rusească Lada a publicat prima imagine cu prototipul electric e-Largus. Acesta are la bază vechea generație a Daciei Logan MCV, iar zvonurile anunțau că urmează să primească o versiune de serie în 2024.

Iată-ne la final de 2023, iar un clip postat pe contul de YouTube Kolesa News anunță că în orașul Izhevsk a început producția unui lot de test al modelului Lada e-Largus, marcând astfel debutul prototipului prezentat la finalul anului trecut.

Producția de test a acestor mașini a început în Izhevsk conform planului, iar modelul e-Largus va deveni o gamă separată ce va include variante de pasageri și comerciale, precum și o versiune de transport de marfă cu diferite capacități de încărcare și autonomii.

Autonomia Lada e-Largus: „cel puțin 400 km cu șofer și 100 kg de sarcină utilă”

Conform rușilor, bateria litiu-ion este împărțită în două module. Unul este amplasat în compartimentul motor, iar celălalt sub podeaua caroseriei, în locul în care se afla rezervorul de benzină. Astfel, volumul util al habitaclului și al portbagajului este păstrat.

Capacitatea și autonomia bateriei nu sunt specificate în comunicatul de presă. Pentru prototipul de testare a fost precizată o autonomie de „cel puțin 400 km cu șofer și 100 kg de sarcină utilă”, conform ciclului NEDC. În același timp, se raportează că viteza maximă a lui e-Largus va fi de 145 km/h (limitată de sistemul electronic). Lada e-Largus va fi capabilă să facă „suta” în mai puțin de zece secunde. Pentru comparație, în gama de motoare pe benzină Largus de 90 și 106 cai putere, petrec între 13,5-14 secunde de la 0 la 100 km/h.

Potrivit unor zvonuri, bateriile ar urma să aibă o capacitate combinată de 60 kWh. Volumul portbagajului versiunii cu cinci locuri va avea 560 de litri.

Ar mai fi de menționat că ponderea componentelor provenite de la furnizorii ruși va fi de cel puțin 50% la momentul începerii producției automobilului electric. AVTOVAZ a început să producă Lada Largus la uzina din Togliatti în 2012, iar modelul a fost supus unei restilizări în 2021. În 2022 uzina a oprit producția din cauza lipsei de componente. Ulterior, cerințele pentru mașinile produse în Rusia au fost simplificate, astfel încât sedanurile și breakurile Granta, precum și SUV-urile Niva Legend și Niva Travel au revenit pe linia de asamblare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: kolesa.ru



Comentarii
Inchide