Vechea Dacia Logan MCV se transformă în primul vehicul electric Lada

Autor: Promotor acum 2 luni Știri auto

Vechea Dacia Logan MCV se transformă în primul vehicul electric Lada. Se numește e-Largus și este încă un prototip, dar va ajunge pe șoselele din Rusia anul viitor.

Electrificarea industriei auto pare inevitabilă în acest moment. Practic, fiecare producător de automobile investește sume uriașe în noi tehnologii. Chiar și companiile care vând mașini pe o singură piață doresc să avanseze în domeniul vehiculelor alimentate cu baterii.

Lada este printre ultimele companii care s-au alăturat acestei tendințe. Cu toate acestea, primul său vehicul electric nu este încă gata, dar există acum un prototip care previzionează viitorul e-Largus, informează Motor1.com.

Vechea Dacia Logan MCV se transformă în primul vehicul electric Lada

De când a început invazia rusă în Ucraina, AvtoVAZ, compania care deține Lada, a întâmpinat dificultăți uriașe în producerea și livrarea de mașini noi. De curând, firma a reluat producția modelului Granta, deși fără ABS, airbaguri și alte dotări.

Pentru noul său proiect, Lada se aventurează într-o zonă unde nu are practic nicio experiență, prezentând ceea ce se crede a fi un prototip electric funcțional.

Cu siguranță veți recunoaște în designul lui e-Largus un alt model ce se bazează pe generația anterioară a Daciei Logan MCV. Acest vehicul are la bază platforma B0 a grupului Renault-Dacia, lansată în 2004 și care se află și pe prima generație Dacia Duster, Nissan Kicks, Mahindra Verito Vibe și Lada Xray.

Rușii vor să construiască o mașină electrică ”nouă” bazată pe Logan lansat acum mai bine de 15 ani

Arhitectura este în mare parte nemodificată pentru Largus electric și se zvonește că bateriile sunt instalate în interiorul podelei. Se mai speculează că va fi posibilă încărcarea rapidă prin intermediul unui port CCS.

Din păcate, Lada nu dezvăluie specificațiile tehnice ale lui e-Largus. Cu toate acestea presa rusă relatează că va fi oferit în versiuni pentru pasageri cu cinci și șapte locuri, precum și sub formă de furgonetă de marfă. Potrivit unor surse, autonomia ar putea ajunge până la 400 de kilometri.

Lada a confirmat oficial că anul viitor va lansa mai multe prototipuri pentru teste. Deocamdată, nu se știe când va ajunge e-Largus pe liniile de asamblare. Ținând cont de puținele detalii dezvăluite de marcă, nu ar fi surprinzător dacă o lansare pe piață ar fi programată cel mai devreme pentru 2024.


Sursa foto: Motor1.comComentarii
Inchide