Rușii vor să lanseze un nou supercar. Oficialii spun că va folosi un motor V10 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 nov. 2023 Știri auto

Din Rusia s-ar putea naște un nou supercar, sau cel puțin așa sugerează o nouă companie. Modelul de performanță ar putea fi lansat după 2026, urmând să folosească un motor V10.

Industria auto din Rusia nu este în cea mai bună formă, dată fiind situația conflictului din Ucraina, dar se pare că acest lucru nu împiedică dorințele unei noi companii de a produce mașini de curse, chiar și un supercar, chiar în Rusia.

Potrivit Carscoops, conceptul Rossa LM GT arată abordarea designului pentru mașinile de curse destinate claselor GT2 și GT3. Acestea vor fi succedate de un model destinat uzului pe drumurile publice. Versiunea inițială, destinată uzului competițional, este programată pentru o lansare în 2024, iar versiunea de stradă se presupune că va sosi după 2026.

Omul din spatele companiei nou înființate este Roman Rusinovworld, un pilot rus cu experiență, ce a concurat în curse de anduranță și care a avut apariții multiple la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Obiectivul său este de a dezvolta un vehicul care să corespundă reglementărilor claselor GT2 și GT3, permițându-i să participe atât la campionatele rusești, cât și la cele europene.

Un nou supercar va lua naștere în Rusia. Ar putea fi lansat după 2026

Caroseria conceptului a fost creată de oamenii ce au lucrat pentru brandul Marussia, care nu mai există în prezent. Mașina prezintă elemente aerodinamice proeminente, admisii mari și detalii de design agresive. Se anticipează că versiunea finală va fi mai mare în ceea ce privește lungimea, lățimea și înălțimea în comparație cu conceptul, cu diverse îmbunătățiri de design încorporate pentru a îndeplini cerințele de reglementare.

Site-ul companiei specifică faptul că acest concept a fost produs complet „in-house”. Este construit pe o monococă realizată din fibră de carbon și dispune de un motor V10 de 5,2 litri, natural aspirat. Deși Rossa nu a dezvăluit detalii specifice, sistemul de propulsie pare similar cu cel folosit de modelele Audi R8 și Lamborghini Huracan, care urmează să iasă din producție în curând.

Despre mașina de curse destinată clasei GT2, care va debuta în 2024, se spune că va avea un preț de pornire de aproximativ 500.000 de euro.

VIDEO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roman Rusinov (@romanrusinoff)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rossa


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide