S-a confirmat. Ce au în comun bărbații care conduc Audi, BMW sau Mercedes

Autor: ProMotor 30 ian. 2020 Știri auto
S-a confirmat. Ce au în comun bărbații care conduc Audi, BMW sau Mercedes

Valul de știri negative din ultimele săptămâni, avându-i ca protagonișiti pe șoferii de BMW, pare să aibă o bază reală. Cel puțin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii finlandezi, citat de Fastcompany.com. Aceștia au analizat personalitatea bărbaților posesori de mașini premium și au ajuns la concluzia că cei care sunt egocentrişti, lipsiţi de empatie şi încăpăţânaţi, cel mai probabil dețin o mașină premium produsă de Audi, BMW sau Mercedes.

Ideea acestui studiu i-a aparţinut cercetătorului Jan-Erik Lönnqvist, care a observat că şoferii care trec pe roşu la semafor, care nu dau prioritate pietonilor şi care în general conduc neglijent şi depăşesc limita de viteză conduc maşini puternice de la branduri germane, precum BMW, Mercedes sau Audi. Cercetătorul știa din studiile anterioare că cei care conduc mașini de lux sunt mai înclinați să ignore regulile de circulație și să conducă la limita regulamentelor, dar nu știa care este cauza. Să fie oare bogăția cea care le influențează comportamentul?

Aparent, nu, după cum a aflat Lönnqvist. Cercetătorul a studiat tipologia bărbaţilor care deţin astfel de automobile și a aflat astfel că bărbaţii care afişează un comportament lipsit de respect şi sunt mai puţin amabili în relațiile cu ceilalți sunt adesea posesori de maşini de lux. Aceste trăsături de caracter determină bărbaţii care conduc automobile de lux să fie „un coşmar în trafic” şi să fie percepuţi ca indivizi cu o personalitate extrem de nesuferită. Profesorul finlandez nu a găsit nicio corelaţie între comportamentul egocentrist al femeilor şi maşinile de lux pe care acestea le deţin.

Totuși, înainte de a-i pune la zid pe cei care conduc mașini premium germane, trebuie să știți că acestea nu sunt deținute doar de indivizi cu caracter dubios. Același studiu a relevat că o altă categorie importantă de bărbați care preferă mașinile premium sunt cei care au un nivel ridicat de personalitate, sunt organizați, ambițioși și, adesea, foarte competitivi. Preferința acestora pentru mașinile premium reflectă aprecierea pentru calitate și dorința de a proiecta o imagine sofisticată. Probabil că singura cale de a face diferența dintre cele două categorii este să-i urmărești cum se comportă în trafic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide