S-a deschis o nouă fabrică auto, la Pitești. Piesele construite de români vor fi livrate în toată lumea

Autor: Radu Țuțulan 29 sept. 2023 Știri auto

O nouă fabrică auto a fost inaugurată la Pitești, iar managerul companiei a declarat că piesele construite de români vor fi livrate în toată lumea.

Industria auto din România se dezvoltă permanent. Țara noastră are deja două fabrici care produc autoturisme, alte două care construiesc autobuze și încă două unde se fac camioane.

De altfel, industria auto este motorul economiei românești. Dacia, Ford Otosan și Star Assembly, care produce piese pentru Mercedes-Benz, au fost anul trecut în topul exportatorilor.

O nouă fabrică auto, la Pitești

Acestor constructori se alătură acum UKS Stamping, care promite să exporte piese auto în toată lumea.

Noi aici producem componente ștanțate pentru industria auto, în special pentru interioare de mașini. Iar produsele vor fi livrate în toată lumea. Avem prese hidraulice de la 400 la 1.200 de tone”, a declarat Ionuț Zamfirache, managerul UKS Stamping, citat de Argeș TV.

Noua fabrică, inaugurată la Pitești, are o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Momentan, echipa de producție e formată din aproximativ 80 de angajați.

Ce echipamente produce UKS Stamping la Pitești

UKS Stamping este o subsidiară a grupului turc Ucler Kelepce.

Compania mai deține două fabrici în Turcia, în orașul Bursa, deschise în anii 2008 și 2019. Acestea au un număr total de aproximativ 250 de angajați.

În unitatea din România, UKS Stamping va produce, printre altele, scaune auto și componente de caroserie.

Printre clienții companiei se numără Adient, Toyotetsu, Toyota Bashoku, Hydac și Stellantis.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: UKS Stamping


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide