Sacrilegiu sau o salvare pentru mașinile clasice? Un Mercedes-Benz SL „Pagoda” dispune acum de propulsie complet electrică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 sept. 2023 Știri auto

O companie specializată în astfel de conversii a transformat un clasic Mercedes-Benz SL într-o mașină electrică. Decapotabila anilor 1960 poate parcurge peste 320 km cu o singură încărcare.

Everrati, compania cunoscută pentru faptul că restaurează mașini clasice, dar le oferă trenuri de rulare electrice, a dezvăluit noua sa creație. Este vorba despre un Mercedes-Benz SL „Pagoda”, readus într-o stare impecabilă, care beneficiază de un tren de rulare cu zero emisii.

Dezvăluită în Monaco, decapotabila anilor 1960 a fost expusă în Hotelul Fairmont, foarte aproape de celebrul ac de păr din Monaco, probabil unul dintre cele mai celebre viraje din Formula 1. Compania spune despre acest Mercedes-Benz SL „Pagoda” că a fost restaurat la cel mai înalt nivel, de către specialiști Mercedes-Benz. Mașina arată spectaculos, cu elemente cromate din belșug, specifice perioadei, care completează perfect vopseaua impecabilă.

Finisat într-o nuanță de albastru închis, primul dintre vehiculele electrice „Pagoda” convertite de firma britanică are un interior proaspăt, cu scaune acoperite cu piele și un grup de instrumente inteligent reproiectat, care păstrează aspectul original, dar turometrul indică acum puterea folosită.

Mercedes-Benz SL „Pagoda”, reimaginat cu propulsie electrică

Prezentat inițial în anul 1963, Mercedes-Benz SL folosea un motor cu 6 cilindri în linie, ce dezvolta până la 170 CP. Pentru acele vremuri, erau cifre destul de sănătoase, dar conversia electrică îi oferă ceva mai multă putere. Everrati spune că mașina dispune acum de 300 CP și poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 7 secunde. Bateria are o capacitate de 68 kWh, iar producătorul declară că autonomia ar trebui să depășească 320 de kilometri.

De asemenea, Everrati declară că această conversie este reversibilă, astfel că dacă proprietarul sau viitorul proprietar vrea să readucă mașina la starea inițială, o poate face fără probleme.

Fără dar și poate, este o execuție meticuloasă de restaurare, iar dacă propulsia electrică vă pasionează, dar vreți să vă bucurați de ea într-un model clasic, este unul dintre cele mai frumoase restomoduri electrice. Bineînțeles, aceste modificări nu vor fi ieftine deloc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Everrati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide