Salariile din Poliție nu se măresc. Polițiștii au ieșit în stradă să protesteze!

Autor: Promotor 01 ian. 2021 Știri auto

Mai mulți polițiști au ieșit în stradă la Timișoara și în Craiova ca să protesteze împotriva înghețării salariilor. Unul dintre oamenii legii a apărut la protest purtând lanțuri.

GALERIE FOTO

Protestele vin la scurt timp după ce noul premier Florin Cîțu a anunțat că îngheață salariile bugetarilor. Liderii sindicali au amenințat cu revolte după aflarea veștii, în cazul în care revendicările lor vor fi ignorate.

Polițiștii contestă proiectul OUG privind măsurile bugetare, publicat de Ministerul Finanțelor. Zeci de polițiști au ieșit în stradă la Timișoara și Craiova pentru a protesta împotriva acestor măsuri, chiar în ultima zi a anului. Aceștia au scandat împotriva adoptării deciziei de către Guvern.

“Nu creați un precedent, vom da doar avertisment” și “Vrem salarizare, nu discriminare”, au strigat polițiștii în cele două orașe.

Polițiștii solicită creșterea salariilor în raport cu creșterea salariului minim pe economie. Aceștia sunt furioși și pentru că nu au primit spor de coronavirus. Mulți polițiști și-au pierdut viața anul acesta în lupta cu boala. Protestul lor a fost organizat legal. Oamenii legii au respectat normele de distanțare socială și au purtat mască. Astfel de proteste au fost anunțate și în alte orașe din țară.

Care sunt, de fapt, salariile din Poliție?

Salariile polițiștilor depind de sporurile pe care le primesc. În urmă cu trei luni, polițistul Tavi Perțea a dezvăluit sumele ajunse în contul oamenilor legii.

Astfel, un agent de poliție debutant în 2020 a primit un prim salariu de 3.161 de lei. În această sumă intră norma de hrană în valoare de 986 de lei, dar și un spor de weekend de 331 de lei.

Un ofițer de poliție debutant a primit 3.385 de lei, într-o lună în care nu a efectuat ture de weekend. La salariul de bază se adaugă un spor de chirie de 326 de lei. Este o sumă extrem de mică pentru cei care au nevoie să închirieze chiar și o garsonieră în orice oraș al țării.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Banatul Azi/Esential 24



Comentarii
Inchide