Salonul Auto de la Beijing a fost oficial amânat. Când ar putea avea loc evenimentul?

Autor: Mihai Morcovescu 04 apr. 2022 Știri auto
Salonul Auto de la Beijing a fost oficial amânat. Când ar putea avea loc evenimentul?

Organizatorii Salonului Auto de la Beijing, care era programat la sfârșitul lunii aprilie, au anunțat oficial că evenimentul a fost amânat. Măsura a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 pe întregul teritoriu al Chinei.

Ce modele ar fi trebuit să debuteze la Beijing?

Autoritățile chineze au raportat în ultimele săptămâni cele mai mari cifre de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, în 2020. Peste 11 milioane de locuitori din cel puțin 11 orașe și regiuni din China se află în izolare sau în carantină la domiciliu.

În aceste condiții, show-ul auto din capitala Chinei, programat să aibă loc în perioada 21-30 aprilie, a fost amânat până la noi ordine.  Deocamdată, nu s-a luat o decizie referitoare la o dată la care evenimentul ar putea avea loc. Totuși, potrivit presei locale, este posibil ca salonul să fie amânat până în luna iunie.

Salonul auto de pe cea mai mare piață auto din lume alternează în fiecare an între Beijing și Shanghai. La ediția din acest an a show-ului Auto China mai mulți producători germani anunțaseră lansarea unor noi modele importante.

Astfel, Mercedes-Benz confirmase că noul EQS SUV complet electric își va face debutul aici. În același timp, BMW urma să prezinte noua generație Seria 7 alături de varianta cu emisii zero i7 a limuzinei de lux.

la rândul lor, cei de la Volkswagen urma să dezvăluie la salonul din Beijing succesorul electric al popularului model Passat. Acesta este cunoscut sub numele de cod Aero B.

Sursa. Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide