Ultimă oră: Salonul Auto de la Geneva a fost anulat

Autor: ProMotor 28 feb. 2020 Știri auto
Ultimă oră: Salonul Auto de la Geneva a fost anulat

În cadrul unei ședințe extraordinare care a avut loc în această dimineață, Consiliul Federal Elvețian a decis amânarea tuturor evenimentelor de anvergură care implică peste 1.000 de participanți, până la data de 15 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Acest lucru înseamnă că Salonul Auto de la Geneva nu va mai avea loc.

Organizatorii confirmaseră ieri că evenimentul va avea loc în intervalul programat, 3-15 martie la centrul expozițional Palexpo, dar le-au pus în vedere celor care ajung la Geneva să-și ia măsuri suplimentare de igienă. Astăzi au anunțat că cea de-a 90-a ediție a salonului auto elvețian se anulează.

Ce se întâmplă cu mașinile care ar fi trebuit să fie dezvăluite la Geneva?

Producătorii auto care ar fi trebuit să dezvăluie modele noi la Geneva vor organiza evenimente private sau vor prezenta mașinile în mediul online. Cei mai mulți dintre ei și-au construit deja stand-urile la Palexpo și au expediat mașinile către Geneva, dar și o parte din staff.

Printre ei se află și Dacia, care urma să prezninte în Elveția un concept electric.

Cum a afectat coronavirusul industria auto?

Pe fondul epidemiei de coronavirus, showroom-urile de autovehicule au rămas închise în China. În prima săptămână din februarie, conform datelor emise de Asociația Chineză a Producătorilor de Mașini (PCA), piața locală a înregistrat o scădere cu 96%, media de unităţi comecializate în decursul unei zile fiind de 811.

Epidemia de coronavirus a avut un impact devastator asupra industriei auto. Toți producătorii de mașini care au uzine în China au suspendat producția. Și nu numai ei au fost afectați, ci și aceia care nu dețin uzine pe teritoriul statului asiatic, dar utilizează componente produse de furnizori chinezi.

Federația Internațională de Automobilism a decis și amânarea Marelui Premiu al Chinei, programat acolo la sfârșitul lunii aprilie.

Virusul care a provocat închiderea unor orașe din nordul Italiei a determinat și închiderea unor centre de design din zonă, după ce un angajat Italdesign a ieșit pozitiv. Ieri Ferrari a anunțat că închide uzina de la Maranello, dar și cele două muzee ale sale din Modena și Maranello.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide