Salonul de la Geneva reintră în 2023 în calendarul show-urilor auto

Autor: Mihai Morcovescu 09 apr. 2022 Știri auto
Salonul de la Geneva reintră în 2023 în calendarul show-urilor auto

Organizatorii Salonului Auto de la Geneva au anunțat că evenimentul va reveni în 2023 după o pauză de patru ani. Anunțul elvețienilor vine în aceeași zi în care v-am informat că show-ul auto de la Beijing a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19 care a „paralizat” din nou China.

Geneva Motor Show revine după o pauză de 4 ani

Pandemia provocată de noul coronavirus a dat peste cap o lume întreagă în 2020, iar industria auto nu a făcut excepție. Unul dintre cele mai importante saloane auto din lume, cel de la Geneva, a fost amânat. Odată cu el, au fost amânate și numeroase lansări de concept-car-uri și modele noi. După cum se știe, producătorii auto au fost forțați să facă doar lansări online.

Printre acestea s-a numărat și Salonul Internațional de la Geneva, unul dintre cele mai mari evenimente de profil. Organizatorii evenimentului helvet au fost nevoiți să-l amâne în trei rânduri. Asta pentru că salonul nu a putut fi organizat nici în 2021 și nici în 2022. Ultima ediție a avut loc în 2019.

Ei bine, iată, după o pauză de patru ani, cel mai așteptat eveniment al primăverii din industria auto va avea loc anul viitor. Anunțul oficial a fost făcut pe pagina de Facebook a salonului.

Organizatorii au confirmat cu acest prilej și perioada în care acesta va avea loc: 14-19 februarie 2023. Salonul Auto de la Geneva este recunoscut pentru că găzduiește cei mai mulți expozanți dintre toate saloanele de gen din lume.

Promotor.ro v-a informat în cursul acestei zile că Salonul Auto de la Beijing a fost amânat. Motivul îl reprezintă creșterea alarmantă în ultimele săptămâni a cazurilor de Covid-19 din China.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide