Salonul auto de la Geneva a fost confirmat pentru februarie 2022, într-o formulă nouă

Autor: Cristian Agatie 27 mai 2021 Știri auto

Salonul auto de la Geneva a fost confirmat pentru februarie 2022, într-o formulă nouă. Organizatorii au deschis deja lista de înscrieri pentru expozanți.

Intră în Galeria FOTO

Organizatorii Salonului auto de la Geneva (GIMS) au anunțat că a deschis listele de înscriere pentru expozanți. Aceștia vor putea să se înscrie până la jumătatea lunii iulie pentru a 91-a ediție a celui mai popular salon auto european, care se va desfășura anul viitor între 19 și 27 februarie.

Este o idee mai devreme decât în mod obișnuit, porțile Palexpo deschizându-se în mod tradițional în prima săptămână a lunii martie. Zilele de presă au fost programate, ca de obicei, înaintea deschiderii pentru public, pe 17 și 18 februarie.

Organizatorii nu au oferit foarte multe detalii, dar vorbesc de o „evoluție incitantă”, un fel de a spune că Geneva, la fel ca și alte saloane care au supraviețuit ultimilor ani, nu va mai fi niciodată la fel. Potrivit șefului GIMS, Sandro Mesquita, noul concept va fi prezentat mai întâi expozanților, iar ulterior și publicului. Va trebui să mai așteptăm, așadar, înainte de a afla în ce formulă se va organiza salonul auto elvețian. Organizatorii spun că vor oferi mai multe detalii în săptămânile următoare.

Salonul auto de la Geneva a fost confirmat pentru februarie 2022. Ce șanse sunt să se țină

Salonul de la Geneva are o tradiție de peste 100 de ani, prima ediție desfășurându-se în 1905. În 2020, expoziția a fost anulată cu numai trei zile înainte de startul oficial, din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. Mulți au criticat atunci managementul GIMS, care a așteptat decretarea carantinei pentru a putea invoca o clauză de forță majoră.

Nici în 2021 nu s-a ținut Salonul de la Geneva, de această dată motivul fiind refuzul unor expozanți de a participa. Europa se confrunta în februarie cu cel de-al treilea val al pandemiei, ceea ce explică decizia producătorilor auto. Totuși, nu este exclus să vedem și în 2022 un răspuns similar, cu sau fără pandemie. Saloanele auto și-au pierdut mirajul de odinioară, astfel de manifestări fiind la ușa din spate a istoriei încă dinainte de coronavirus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide