Salonul Auto de la Geneva nu va avea loc nici în 2021

Autor: George Cristea 30 iun. 2020 Știri auto

Nu este o vreme foarte bună pentru manifestările care implică multe (zeci sau sute de) mii de oameni, iar saloanele auto nu fac excepție. Salonul Auto de la Geneva s-a anulat anul acesta pe ultima sută de metri, când toată lumea avea deja biletele de avion în buzunar și bagajele făcute. Acum, organizatorii au anunțat că Salonul Auto de la Geneva nu va avea loc nici în 2021.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit organizatorilor GIMS – Geneva International Motor Show, decizi de anulare a evenimentului din 2021 a fost luată după ce cei mai mulți expozanți au anunțat că nu intenționează să participe la eveniment.

Fundația care organizează Salonul de la Geneva a încercat să obțină un împrumut din partea Cantonului Geneva pentru a putea acoperi pierderile suferite după anularea ediției din 2020  a evenimentului. Chiar dacă împrumutul de 16,8 milioane de franci elvețieni a fost aprobat în cele din urmă, Fundația GIMS a refuzat folosirea banilor, citând condițiile inacceptabile puse pentru acordarea sa.

Una dintre acestea condiții era ca ediția din 2021 a Salonului să aibă loc conform planificării, în luna martie. În situația în care cei mai mulți producători auto și expozanți și-au anunțat intenția de a nu participa în 2021, această condiție era imposibil de îndeplinit.

Ce se întâmplă cu Salonul Auto de la Geneva după 2021?

Fără împrumut și aflată în imposibilitatea de a organiza o ediție a Salonului în 2021, Fundația care organizează evenimentul a luat decizia de a vinde drepturile de organizare către Palexpo SA, compania care deține spațiul expozițional în care s-au desfășurat toate edițiile de până acum ale Salonului de la Geneva.

Saloanele auto erau o specie pe cale de dispariție cu mult înainte ca pandemia de coronavirus să pună punct acestor manifestări ale industriei auto. Costurile mari de participare și beneficiile dificil de cuantificat i-au determinat pe mulți producători să renunțe la prezența la saloane auto.

Trendul industriei a fost determinat de decizia Salonului de la Frankfurt de a se reorganiza, în luna ianuarie a acestuia an, prin mutarea evenimentului în alt oraș – München a câștigat organizarea evenimentului din 2021. Salonul de la Paris a fost de asemenea anulat anul acesta, iar ediția din 2022 se va desfășura în condiții cu totul noi. Viitoarea generație a Daciei Logan ar fi trebuit să fie prezentată publicului la Paris în această toamnă, dar anularea evenimentului va determina, probabil, Dacia, să organizeze un alt fel de eveniment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide