Săptămâna viitoare, trei fabrici ale unei firme auto din România vor cere intrarea în faliment

Săptămâna viitoare, trei fabrici ale unei firme auto din România vor cere intrarea în faliment

Autor: Mediafax acum 3 ani Știri

Compania japoneză Takata Corp, care are trei fabrici în România, va depune cererea de intrare în faliment cel mai devreme săptămâna viitoare, în contextul în care caută să ajungă la un acord financiar cu producătorul de componente auto Key Safety System, potrivit unor surse citate de Reuters.

În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad, una producătoare de volane şi una care produce centuri de siguranţă, şi una la Sibiu, unde se produc saci pentru airbaguri. Takata, unul dintre cei mai mari producători de componente auto, lucrează de luni de zile pentru a finaliza acordul cu Key Safety.

Potrivit surselor Reuters, compania Key este de aşteptat să achiziţioneze acţiuni din Takata ca parte a planului de restructurare în procesul de faliment.

Cotidianul nipon Nikkei a raportat că o nouă companie creată de Key va cumpăra operaţiunile Takata pentru 1,6 miliarde de dolari şi va continua să livreze air baguri, centuri de siguranţă şi alte produse, lăsând datoriile unei alte companii. Tokyo Stock Exchange a anunţat vineri că a suspendat tranzacţiile cu acţiuni Takata în urma ştirilor care au apărut potrivit cărora compania se pregăteşte de faliment.

Citeşte articolul complet în Ziarul FinanciarComentarii
Inchide