Cum arată un ulei vechi de câteva zeci de mii de kilometri – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 ian. 2023 Știri auto

Mentenanța corespunzătoare poate juca un rol important în longevitatea oricărei mașini. Schimbul de ulei este un proces vital pentru buna funcționare a motorului.

Chiar dacă procesul de schimbare a uleiul este unul bine cunoscut printre șoferi, există și cazuri de neglijare extremă surprinse de mecanicii auto. Videoclipurile următoare arată starea precară a uleiului după ce și-a depășit ciclul de viață, scrie Carscoops.

Știm că fiecare producător recomandă un anumit interval de timp sau un număr de kilometri la care schimbul de ulei trebuie făcut. De obicei, cu cât mai des este efectuat, cu atât motorul va fi mai protejat. Un interval foarte răspândit este cel de 10.000 de kilometri, dar poate varia în funcție de producător, uleiul folosit sau de condițiile în care mașina este utilizată.

Lipsa schimburilor de ulei distruge motorul mașinii

În compilația postată pe YouTube de Just Rolled In, putem vedea cum arată motorul unui Seat Leon 1.8 TSI după ce uleiul nu a fost schimbat timp de peste 60.000 de kilometri. Tot uleiul este negru și s-a transformat într-o pastă densă, asemănătoare gemului. Bineînțeles că substanța densă a produs daune motorului. Uleiul transformat acum în pastă și-a pierdut orice proprietate de ungere, iar curgerea acestuia prin motor a fost compromisă. Proprietarul a ajuns cu mașina la atelier din cauza martorului Check Engine. Descoperirea mecanicilor a fost una mult mai amplă decât probabil s-ar fi așteptat.

Aceeași compilație ne arată o altă mașină care a trecut prin acest tratament aspru. De această dată este vorba despre un Ford Mustang Shelby GT500. Proprietarul mașinii a venit pentru un nou ambreiaj, dar mecanicul și-a dat seama că uleiul nu a fost schimbat timp de 75.639 de kilometri. Starea uleiului din motorul V8 supraalimentat a fost la fel de proastă pe cât vă puteți aștepta.

Mentenanța corectă vă poate ajuta să prelungiți durata de viață a mașinii. Pe lângă schimburile de ulei regulate, mașina are nevoie de verificarea sau schimbarea și altor fluide, precum cel de răcire sau cel de frână.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură YouTube - Just Rolled In


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide