Școala de șoferi 2021. Cu cât s-au scumpit, de fapt, cursurile pentru categoria B în pandemie?

Autor: ProMotor 05 feb. 2021 Știri auto

Cei care au vrut să facă școala de șoferi în ultimele 12 luni au remarcat să tarifele s-au schimbat. Dacă până în martie 2020 prețurile porneau chiar și de la 900 de lei, acum vedem că în 2021, prețurile sunt mai mari față de anii trecuți.

Situația s-a schimbat din cauza coronavirusului. În 2021 prețurile au crescut cu aproximativ 300 – 900 de lei. Tarifele au crescut pentru a acoperi cheltuielile cu materialele de protecție și dezinfectanții pe care le suportă școlile auto. În plus, acestea nu mai pot lua la fel de mulți cursanți ca altădată.

Cât costă școala de șoferi categoria B în 2021? Începând de la 1.200 de lei

În București, taxa de școlarizare pentru categoria B pornește de la 1.200 de lei și poate ajunge chiar și la 2.300 lei pentru cei care optează pentru intervalul orar 18:00-22:00, și o mașină cu transmisie automată. Condiţiile pentru înscriere sunt:

– Copie carte / buletin de identitate;

– Candidatul să fie apt din punct de vedere medical;

– Apt din punct de vedere psihologic;

– Vârsta minimă necesară este de 18 ani fără trei luni;

– Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracțiunile prevăzute la art.24 alin.(6) din O.U.G. 195/2002, cu excepția cazurilor când a întrunit una din situațiile prevăzute la art.116 alin.

Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obținerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie sau de furt al unui autovehicul.

Cum decurge examenul auto?

Înainte de intrarea în instituție, există dozatoare cu dezinfectant și hârtie de unică folosință. Candidatului i ia temperatura în momentul în care ajunge la cursuri. În interior scaunele au fost distanțate pentru a intra mai puțini elevi. Există panouri de plexiglas între elevi și secretare, iar pixurile sunt tot timpul dezinfectate.

Proba teoretică se susține pe calculator și constă în rezolvarea unui chestionar de cunoaștere a regulilor de circulație ce conține 26 de întrebări. Timpul afectat rezolvării unui chestionar de cunoaștere a regulilor de circulație este de 30 de minute.

După cinci răspunsuri greșite, proba teoretică se oprește automat. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 de întrebări rezolvate corect.
Proba practică constă în conducerea autoturismului în traseu.

Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării

La schimbarea de către titular a domiciliului sau a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum și la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susținerea unui nou examen, în condițiile stabilite prin regulament.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide