Se bat clienții pe mașina asta. Constructorul nu mai face față comenzilor

Autor: David Andrei 04 dec. 2020 Știri auto

Se bat clienții pe noul Opel Mokka-e. Producătorul nu se aștepta la asemenea interes din partea clienților. Listele de așteptare sunt uriașe, iar cei care comandă mașina vor fi nevoiți să aștepte perioade îndelungate.

GALERIE FOTO

Primii clienți își vor primi noul Mokka-e începând cu luna martie a anului viitor. Aceștia sunt cei mai norocoși dintre ei. Opel anunță că unitățile programate să intre în producție până în luna septembrie a anului 2021 au fost vândute aproape în totalitate.

Versiunea electrică a lui Opel Mokka, Mokka-e, a fost prezentat oficial în luna iunie. Clienții români încă așteaptă ca acesta să fie disponibil la comandă. Mașina are un preț de pornire de 32.990 de euro în Germani și de 34.439 de euro în Austria, înainte de reducerea asigurată prin subvenția de la stat. În Franța, eco-bonusul duce mașina la un preț de start de 25.100 de euro. În România, cei care vor comanda mașina vor reducerea asigurată de Programul Rabla Plus, în valoare de aproape 10.000 de euro (45.000 de lei).

Cei de la Opel se declară complet luați prin surprindere de interesul uriaș manifestat pentru crossover-ul electric. Aceștia se așteaptă să vândă mii de unități anul viitor.

Potrivit unor surse neoficiale, versiunea de lansare “Edition” este sold out. Și stocul pentru versiunea de bază este aproape epuizat la această oră. Opel face eforturi mari pentru a ține pasul cu cererea uriașă.

Cerere uriașă pentru mașini electrice

Opel nu este prima companie care se confruntă cu o cerere căreia nu-i poate face față. Au trecut prin experiențe asemănătoare și companii precum Ford, cu al său Mustang Mach-E, și Volkswagen, cu noul său ID.3.  Constructorii au liste mari de așteptare după ce au vândut numeroase unități în avans.

Subvențiile oferite de stat, prețurile tot mai atractive, dar și restricțiile impuse în statele membre ale Uniunii Europene în privința motoarelor diesel sunt factorii care atrag clienții ca un magnet.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide