Când trebuie schimbat uleiul la Dacia Logan și care sunt semnele că este nevoie de service?

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2020 Știri auto

Majoritatea mașinilor sunt construite pentru a rezista, dar modul în care conduci și îți întreții mașina poate avea un impact dramatic asupra duratei de viață a acesteia. Dacă ai grijă de mașină cu o întreținere regulată și obiceiuri de conducere adecvate, aceasta te poate ține și 20 de ani sau mai mult.

Există mai multe sarcini de întreținere care adesea sunt trecute cu vederea de către proprietarii, deși sunt foarte importante pentru longevitatea mașinii, iar una dintre aceste sarcini ar fi schimbul de ulei.

Schimbul de ulei reprezintă o parte esențială și adesea amânată a întreținerii mașinii. Păstrarea unui ulei curat în motor este esențială pentru longevitate și buna funcționare a mașinii. Pe lângă schimbările de ulei, este de asemenea important să verifici periodic și nivelul uleiului pentru a te asigura că nu este scăzut.

Nu am schimbat uleiul de mai mulți ani la o mașină Dacia. Ce probleme pot apărea?

Pentru mașinile Dacia uleiul trebuie schimbat o dată la 10.000 – 15.000 km sau o dată pe an.

Cei care dețin o mașină produsă de Dacia și depășesc intervalul menționat de producător pentru schimbul de unei trebuie să știe că pot apărea  defecțiuni la motor și piesele conexe deoarece un ulei „uzat” duce la frecare pieselor metalice din motor. De asemenea, se acumulează impurități și particule de metal în filtrul de ulei și va exista un consum ridicat de carburant. Specialiștii recomandă și schimbarea filtrului de ulei de fiecare dată când schimbi uleiul.

Absența uleiului ar putea produce atât de multă căldură încât componentele ar putea ajunge să se sudeze între ele. Supraîncălzirea apare și în cazul în care, uleiul murdar devine vâscos și își pierde proprietățile de lubrifiere.

Dacă nu schimbi uleiul la timp, motorul ar putea fi grav deteriorat, iar defecțiunile ar putea fi foarte costisitor de reparat sau chiar imposibil de remediat. Schimbarea motorului are costuri foarte ridicate, astfel încât s-ar putea să fie mai rentabil să cumperi o altă mașină.

Principalele semne că este nevoie să treci pe la service sunt mesajele de atenționare care apar în bord precum și aprinderea martorului „Schimb de ulei”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide