La mulți ani, Volkswagen Golf! Modelul german aniversează 50 de ani

Autor: Ionuț Vîlciu 29 mart. 2024 Știri auto

Au trecut 50 de ani de când primul Volkswagen Golf a ieșit de pe linia de producție, jumătate de secol în care modelul german a fost vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Cea mai vândută mașină Volkswagen din toate timpurile și cea mai populară mașină din Europa împlinește astăzi 50 de ani. Pe 29 martie 1974, producția primului Volkswagen Golf a început la uzina din Wolfsburg din Germania. De atunci, au fost vândute peste 37 de milioane de unități ale modelului german.

Golf s-a născut din dorința producătorului de a avea un înlocuitor pentru Beetle, cu toate că povestea nu a decurs conform planului. Beetle a continuat să fie produs mulți ani după lansarea primului Golf, cele două modele fiind vândute în paralel. Ultimul Beetle clasic a fost produs în Mexic, în 2003, la 65 de ani de la lansarea originalului Beetle.

Volkswagen Golf – O poveste de succes pentru producătorul german

Originalul Volkswagen Golf a fost desenat de celebrul Giorgetto Giugiaro, omul care a desenat mașini precum BMW M1 sau Lotus Esprit. În ciuda portofoliului său exotic, Giugiaro a spun la un moment dat că Golf a fost cea mai importantă mașină a carierei sale ca designer auto. La fel ca multe alte modele Volkswagen, Golf a fost numit după un vânt. Denumirea de „Golf” s-a născut din germanul „Golfstrom”, denumire folosită pentru un curent oceanic.

Jumătate de secol mai târziu, Golf este unul dintre cele mai populare și recognoscibile nume din industria auto, fiind un model pe care mulți îl asociază cu un etalon al clasei compacte. Ajuns la cea de-a opta generație, Volkswagen Golf a primit un facelift la începutul acestui an, actualizarea care a adus câteva schimbări estetice, dar mai ales tehnologice pentru emblematicul model german.

Generația actuală va rămâne în vânzare pentru câțiva ani de acum înainte, dar va fi ultimul Golf echipat cu motoare termice. Volkswagen a confirmat că cea de-a noua generație va folosi sisteme de propulsie exclusiv electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide