Se modernizează cel mai frumos drum din lume. Este în România!

Autor: Elena Luchian 14 dec. 2020 Știri auto

Se modernizează ceea ce echipa Top Gear numea, în urmă cu cinci ani, “probabil cel mai frumos drum din lume”. Este vorba despre Transfăgărășan. După modernizare, autoritățile intenționează să-l mențină deschis tot timpul anului.

GALERIE FOTO

De ani buni, DN 7C, Transfăgărășan, se închide începând cu mijlocul lunii octombrie și se redeschide spre sfârșitul lunii iunie. Infrastructura actuală nu permite curățarea drumului de zăpadă în așa fel încât traseul să ofere condiții sigure de rulare.

Potrivit site-ului floteauto.ro, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitația pentru contractarea serviciilor de expertiză tehnică, destinate modernizării drumului care traversează Carpații Meridionali.

Prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare, autoritățile vor ca șoseaua de munte să fie deschisă 12 luni pe an și nu doar șase, așa cum se întâmplă în prezent. Primul sector de drum care cadă victimă ninsorilor este, an de an, cel cuprins între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada).

Transfăgărășan, un drum mai sigur care să favorizeze turismul

CNAIR dorește și reducerea timpului de călătorie prin creșterea vitezei medii de deplasare. Acest lucru presupune însă, condiții mai bune de siguranță. Toate măsurile vizează și reducerea numărului de accidente. În toamna anului 2019, o mașină cu patru tineri la bord s-a prăbușit de la o înălțime de 40 de metri. Tinerii au avut noroc. Au suferit doar răni ușoare și au ieșit singuri din autoturismul distrus.

Nu la fel de norocos a fost bărbatul care, în vara acestui an, a căzut cu mașina în gol de la o înălțime de 12 metri. Acesta nu purta centura de siguranță și a fost aruncat prin parbriz. Acesta a fost declarat decedat la scurt timp după accident.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va lansa și o licitație pentru contractarea lucrărilor de modernize între 117+000 – 140.

Într-un document transmis de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Camerei Deputaților, acesta explică faptul că modernizarea Transfăgărașanului „va deveni un motor pentru dezvoltarea economică”. Procedura se va axa pe dezvoltarea turismului, prin creșterea accesibilității spre și dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate fi dezvoltat, existând potențial.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide