Se va construi un nou drum expres: București-Târgoviște

Autor: Mihai Morcovescu 25 oct. 2021 Știri auto
Se va construi un nou drum expres: București-Târgoviște

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea Studiilor de Prefezabilitate și de Fezabilitate pentru noul drum expres care va lega orașele București și Târgoviște.

Ofertantul care a câștigat licitația este compania SC TPF INGINERIE SRL, iar valoarea contractului este cifrată la 11.515.926,40 lei fără TVA, iar durata acestuia va fi de doi ani pentru Studiul de Prefezabilitate și de 18 luni pentru Studiul de fezabilitate.

Realizarea acestui drum expres va face posibilă conectarea orașului Târgoviște cu sectorul de Autostradă de Centură a Municipiului Bucuresti Nord și cu drumul expres Găești – Târgoviște – Ploiești.

Fostul ministru Drulă a promovat proiectul

Drumul expres care va fi construit între București și Târgoviște va fi o șosea de mare viteză, care va fi proiectată de la zero. Aceasta va ocoli localitățile și va reprezenta o alternativă la actualul drum național DN71, care face legătura între cele două orașe.

„Este vorba despre un drum nou, care nu va trece prin localități, cu două benzi pe sens și separatoare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi. Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord”, declara în primăvară fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, cel care a promovat proiectul drumului expres după ce fusese anulată licitația pentru extinderea actualului drum național dintre București și Târgoviște.

La începutul anului, CNAIR a reziliat contractul, încă neînceput la acea vreme, pentru lărgirea la patru benzi a unui sector în lungime de 44 km din actualul DN71, cuprins între Bâldana (intersecția cu DN7) și Târgoviște.

Ministrul de atunci al Transporturilor a detaliat la acea vreme de ce proiectul nu va fi continuat în același mod. „Am susținut dintotdeauna că nu mai putem avea în România soluții de anii ’50-’60 în anul 2021”. „Pentru rutele aglomerate, drumurile naționale aglomerate, soluția nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi, la costuri mai mici și mai rapid, făcând drumuri expres în afara localităților”, declara atunci Cătălin Drulă.

Sursă:  CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide