Seat a vândut 1 milion de modele Leon din ultima generaţie – VIDEO

Autor: ProMotor 29 iul. 2019 Știri auto
Seat a vândut 1 milion de modele Leon din ultima generaţie – VIDEO

Seat Leon este de departe cel mai de succes model al brandului, reuşind să devină cel vândut model Seat şi primul care a detronat modelul Ibiza de pe poziţia pe care o ocupa de 30 de ani.

Cea de-a treia generaţie Leon sărbătoreşte acum un prag important, acumulând vânzări de peste 1.000.000 de exemplare de la lansarea sa, în 2012.

Vărul spaniol al modelului VW Golf a fost proiectat, dezvoltat şi construit în fabrică Martorell din Spania şi foloseşte platforma MQB a grupulului VW.

Actualul Leon a jucat un rol important în revigorarea mărcii spaniole. În 2012, Seat înregistra o pierdere de 149 de milioane de euro, dar după doar 6 ani, în 2018, a realizat cele mai bune rezultate din istoria sa, cu un profit de aproape 300 de milioane de euro.

 

 

Cele mai importante pieţe pentru Seat includ Germania, Spania şi Marea Britanie. Din totalul de 1 milion de maşini vândute, peste 550.000 de unităţi au mers pe aceste trei pieţe. Un detaliu interesant este că germanii au cumpărat mai multe modele Leon în ultimii 6 ani decât spaniolii.

În primul trimestru din 2019, una din patru maşini Seat vândute a fost Leon.

În total, Seat a livrat peste 2,2 milioane de modele Leon, de generaţii diferite: prima generaţie s-a vândut în 534.797 de unităţi, a doua în 675.915 unităţi, iar cea de-a treia generaţie tocmai a trecut de pragul de 1 milion de exemplare vândute.

Deşi Seat se concentrează pe Europa, modelele sale sunt disponibile pe 5 continente, iar clienţii pot cumpăra un Seat în Mexic, Maroc, Singapore sau Noua Zeelandă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide