SEAT amână lansarea primului său model cu propulsie electrică

Autor: Adrian Somai 23 mart. 2023 Știri auto

Spaniolii de la SEAT au anunțat astăzi că au luat decizia de a amâna lansarea primului lor model electric până după 2026, anunțul fiind făcut chiar de către Wayne Griffiths, șeful mărcii. Potrivit celor relatate de publicația Carscoops, Griffiths, care conduce și destinele celeilalte mărci spaniole, Cupra, ar fi spus că în spatele acestei decizii se regăsește o explicație cât se poate de simplă. Anume, faptul că este foarte dificil ca cele două mărci pe care le conduce să fie electrificate în același timp.

“Nu putem electrifica ambele mărci în același timp. SEAT este cu motoare termice, în timp ce Cupra este cu motoare electrice. Mașinile electrice noi pe care ne concentrăm la această oră sunt pentru brand-ul Cupra”, a transmis Wayne Griffiths cu această ocazie. Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment organizat la Barcelona, acolo unde Griffiths a mai transmis că primul model electric din gama SEAT va veni abia după anul 2026.

CEO-ul celor două mărci spaniole a mai spus cu această ocazie că prioritate în ceea ce privește electrificarea are în acest moment Cupra, cele două mărci neputand tinde spre același obiectiv în același timp. Totodată, Griffiths a mai ținut să menționeze că, în ciuda faptului că este o marcă nouă pe piață, Cupra se dovedește a fi mai profitabilă în comparație cu SEAT. În 2022, Cupra a vândut puțin peste 150.000 de mașini la nivel global.

Cupra este mai profitabilă în comparație cu SEAT

În aceste condiții, SEAT rămâne în continuare fără niciun model cu propulsie electrică în portofoliu. Poate părea destul de surprinzător în actualul context în care se afla întreaga industrie auto, mai ales în condițiile în care SEAT este singurul brand din Grupul Volkswagen care se mai găsește în această poziție. Cupra, cealaltă marcă spaniolă, are deja în gamă un model cu propulsie electrică, și anume Born.

Așadar, planurile de electrificare a gamei continuă în tabăra celor de la Cupra. Potrivit datelor de la această oră, spaniolii vor prezenta SUV-ul electric Tavascan anul viitor. Apoi, Cupra va mai aduce pe piață și un hatchback cu zero emisii în anul 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide