SEAT va produce modele electrice pentru Grupul Volkswagen

Autor: Adrian Somai 23 feb. 2023 Știri auto

SEAT a anunțat recent că va produce modele cu propulsie electrică pentru Grupul Volkswagen în cadrul uzinei sale de la Martorell, din Spania. Uzina din Martorell și-a deschis porțile în urmă cu 30 de ani, în toată această perioadă acolo fiind asamblate peste 12 milioane de mașini exportate în peste 70 de țări din întreaga lume. Uzina are o suprafață de 2.8 milioane de metri pătrați.

Potrivit Electrek, oficialii SEAT au dezvăluit recent mai multe planuri cu privire la transformarea acestei uzine. Cu ocazia aniversării a trei decenii de la inaugurare, fabrica din Martorell va trece printr-o transformare totală. Mai exact, uzina va renunță la asamblarea modelelor cu combustie internă și va construi exclusiv mașini cu zero emisii, cu propulsie electrică, pentru Grupul Volkswagen.

Bineînțeles, o astfel de transformare nu este deloc ușoară și nici rapidă. În plus, nu este nici ieftină, în fabrica situată în apropiere de Barcelona urmând să se investească aproximativ 3 miliarde de euro. Potrivit planificării, uzina va demara producția mașinilor electrice de segment mic începând cu anul 2025.

SEAT urmează să electrifice și uzina de la Pamplona

Planurile Grupului Volkswagen și a celor de la SEAT nu se opresc însă la uzina de la Martorell, cele două entități asumandu-și deja un viitor electric. În plus, proiectul Future: Fast Forward presupune o electrificare totală a Spaniei. La ora actuală, SEAT are în ofertă un singur model cu zero emisii, și anume Cupra Born. Modelul în cauză este însă construit la uzina VW din Zwickau, Germania, alături de modelul ID. 3.

Astfel, SEAT și Grupul VW își propun, de asemenea, și electrificarea uzinei de la Pamplona în viitorul nu foarte îndepărtat. Nu în ultimul rând, se vorbește deja și despre construirea unei fabrici de baterii dedicate mașinilor electrice în Sagunto, Valencia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SEAT


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide