Seat ar putea renunța la producția de mașini, repoziționându-se ca un producător de mobilitate urbană

Autor: Ionuț Vîlciu 09 mai 2023 Știri auto

Producătorul spaniol de automobile Seat ar putea renunța la producția de mașini până în 2030 pentru a se reorienta către mobilitatea urbană pentru tineri.

Seat ar putea renunța complet la producția de mașini până la sfârșitul deceniului, au declarat oficialii companiei. Brandul spaniol ar putea deveni o companie targetată către mobilitatea urbană pentru tineri.

Producătorul spaniol, al cărui singur vehicul electric actual este scuterul Mó, s-ar uita și la alte aspecte ale „soluțiilor de mobilitate”, cum ar fi micromașinile și bicicletele, înainte de interzicerea Uniunii Europene privind vânzările de mașini noi cu motoare cu combustie internă până în 2035.

Cu toate acestea, compania a declarat pentru Autocar că orice decizie va fi probabil luată până în 2030: „Păstrăm Seat proaspăt și vom continua cu hibride și motoare eficiente până la sfârșitul deceniului”. „Acum analizăm ce rol va juca Seat în viitor, când arderea vânzarea de mașini termice se va termina”, a mai adăugat compania.

Seat nu are în plan să lanseze o mașină electrică

Producătorul spaniol ia în calcul direcția mobilității urbane accesibile pentru oamenii tineri. Seat caută, de asemenea, să crească această latură a afacerii printr-un vehicul cu patru roți, așa cum a prezentat pentru prima dată modelul Minimó, asemănător lui Renault Twizy, înainte ca acesta să fie abandonat din cauza pandemiei.

Compania nu are planuri de a lansa o mașină electrică înainte de anul 2026 sau chiar deloc, a declarat șeful companiei Seat, Wayne Griffiths, la conferința anuală a mărcii din martie. Vânzările de mașini electrice vor fi lăsate la latitudinea companiei Cupra.

Acest lucru se datorează atracției generate de tânărul brand, care în 2022 și-a dublat vânzările pe viață și, de asemenea, Cupra va lansa două noi vehicule electrice în următorii doi ani: Tavascan-ul recent dezvăluit în 2024 și Urban Rebel în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide