Seat ar putea să dispară de pe piață. Ce spun oficialii de la Volkswagen

Autor: Ionuț Vîlciu 28 oct. 2022 Știri auto

Seat ar putea dispărea de pe piața auto. Cu toate acestea, compania încă mai are niște ani de activitate în față, cel puțin așa spun oficialii grupului.

În ultimii ani, Seat a rămas în umbra celorlalte mărci ale grupului Volkswagen. De când cu decizia de a face din Cupra un brand de sine stătător, Seat a căzut din atenția publicului.

Au tot circulat vorbe cum că Seat ar putea să dispară de pe piața auto. Viitorul companiei pare nesigur, mai ales dacă ne uităm la situația actuală. În urma zvonurilor recente despre viitorul incert al Seat, CEO-ul VW și președintele consiliului de administrație al Seat, Thomas Schäfer a făcut câteva declarații.

„Nu punem capăt brandului Seat. Trebuie doar să decidem asupra viitorului lui. Încă lucrăm la un plan pentru Seat, deocamdată arată bine până în 2028 sau 2029. Este un brand entry-level pentru clienții tineri. Joacă un rol cu adevărat important în Europa, în special în Spania, Marea Britanie și Austria”, a declarat Thomas Schäfer pentru Autocar.

Viitorul Seat nu este bătut în cuie

Deși Schäfer a insistat că Seat va continua să existe, el a mai spus: „Cupra este viitorul Seat. Cupra este reinventarea Seat-ului în viitor. Cupra va trece mult mai repede în electrificare.” În acest moment, Seat nu are niciun model electric la vânzare, spre deosebire de celelalte branduri din cadrul grupului. Deocamdată, singurele variante care au trenuri de rulare electrificate în oferta Seat sunt hibridele diponibile sub forma lui Leon sau Tarraco.

Cu toate acestea, Cupra este un succes comercial, iar modelele sale nu se limitează la variante super sportive. Poți avea un Cupra Leon cu motorul de 1,5 litri și 150 de cai. De asemenea, poți avea un Seat Leon, tot cu același motor. Clienții preferă să aleagă varianta mai sportivă, sau care insuflă un aspect mai dinamic, chiar dacă sunt, în esență, aceeași mașină.

Sursa: Autocar

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide