Volkswagen sărbătorește livrarea a 500.000 de mașini electrice ID la nivel global

Autor: Adrian Somai 14 nov. 2022 Știri auto

Volkswagen a anunțat de mai multe ori de-a lungul ultimilor ani că își concentrează atenția din ce în ce mai mult în direcția mașinilor electrice, iar rezultatele încep să apară. Astăzi, constructorul german a anunțat că a atins un prag important din strategia sa de electrificare a gamei, și anume livrarea la nivel global a unui număr de 500.000 de unități electrice din familia de modele ID.

Ne amintim cu toții Scandalul Dieselgate, eveniment în urma căruia constructorul german a avut mult de suferit atât din punct de vedere financiar, cât mai ales la capitolul imagine. Germanii au anunțat la scurt timp după încheierea scandalului că își îndreptă atenția către electrificarea gamei, dorindu-și să își spele oarecum imaginea. În cele din urmă, a fost pusă pe hârtie strategia Accelerate, strategie prin care VW își propune să devină o marcă exclusiv electrică.

O primă bornă importantă a fost atinsă recent, constructorul german anunțând că a livrat în ultimii doi ani un număr de 500.000 de mașini electrice din familia de modele ID în toate colțurile lumii. Volkswagen și-a propus să atingă acest prag în trei ani, însă lucrurile au mers mult mai bine decât s-au așteptat oficialii germani. Astfel, acest prim obiectiv a fost atins cu 12 luni mai devreme decât era planificat.

Planuri pentru un viitor pur electric

Așa cum evidențiam și în rândurile anterioare, toate planurile VW sunt îndreptate în direcția electrificării. Astfel, până în 2026, producătorul german își propune să lanseze zece modele noi, toate electrice. Printre acestea s-ar număra și un model entry-level, accesibil din punct de vedere financiar, cu un preț de sub 25.000 de euro.

Mai departe, până în 2030, Volkswagen își dorește ca 70% din vânzările sale de pe Bătrânul Continent să fie reprezentate de mașinile complet electrice. Apoi, începând cu anul 2033, VW își propune să construiască exclusiv modele cu propulsie electrică pe plan european.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide