Șeful Poliției Locale din Alba Iulia, mort de beat la volan

Autor: George Cristea 15 ian. 2021 Știri auto

Șeful Poliției Locale din Alba Iulia a fost găsit mort de beat la volan. Acesta a intrat cu mașina instituției într-un șanț. Întâmplarea s-a petrecut pe data de 17 decembrie.

Poliția a fost anunțată de oamenii care au văzut mașina în șanț, iar șeful Poliției Locale a fost transportat la spital, unde a intrat în comă alcoolică până a două zi. Inițial, procurorii au efectuat cercetări în rem pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. În 4 ianuarie 2021 au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Intră în Galeria FOTO

„Procurorul a reținut că, din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că, în data de 17.12.2020, în jurul orei 17:00, suspectul I.D.I. a condus un autoturism pe un drum public din municipiul Alba Iulia având o alcoolemie de peste 0,80 grame la mie alcool pur în sânge. Din buletinele de analiză toxicologică a rezultat că suspectul a avut o alcoolemie de 5,68 grame la mie alcool pur în sânge la ora 18:10 și 5,23 grame la mie alcool pur în sânge la ora 19:10. Cercetările continuă pentru stabilirea cu precizie a stării de fapt deoarece suspectul nu a fost surprins în flagrant de către organele de poliție când a condus autoturismul”, a transmis pentru ziarul Unirea Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Șeful Poliției Locale Alba Iulia a fost găsit mort de beat în mașina instituției

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, nu a mai revenit la serviciu din data de 18 decembrie. Asta la o zi după ce a fost găsit aproape inconștient, în mașina instituției, pe o stradă din oraș. Daniel Ilcu este șeful Poliției Locale Alba Iulia din iunie 2018. Ilcu este pensionar din Poliție, unde a lucrat la o structură de securitate.

„Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă procesuală reglementată în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai transmis parchetul din Alba Iulia.

Nu este prima oară când un polițist local a fost găsit cu o alcoolemie record. Un polițist local a devenit vedetă pe Facebook după ce a fost filmat clătinându-se în uniforma de serviciu. De asemenea, șeful serviciului permise din Iași a fost prins băut la volan, în timp ce subprefectul județului Sălaj a reușit, la rândul său, să-i uimească pe polițiști. Niciunul însă nu a reușit să intre în comă alcoolică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide